Beter Bed wil terugbetalen lening aandeelhouders uitstellen

Beter Bed wil door de onzekerheid van de coronacrisis zijn aandeelhouderslening later terugbetalen. Dat vertelt ceo John Kruijssen tegen het FD. 

De matrassenspecialist kreeg de lening van zijn aandeelhouders vorig jaar om overeind te blijven. "Onze liquiditeit is toereikend om af te lossen, maar je wilt dat geld binnenboord houden omdat je niet weet wat er gaat gebeuren", zegt Kruijssen. De ceo verwacht dat de aandeelhouders goed reageren op zijn verzoek. De vervaldatum van de lening ligt vooralsnog in juli. 

Investeringsmaatschappij Teslin, een van de leninggevers, zegt begrip te hebben voor het verzoek, al ziet het bedrijf liever dat de lening wordt afgelost. "Achteraf gezien hadden we het belang waarschijnlijk moeten verkopen. Maar het bedrijf staat er gelukkig nog, met een goed bestuur en weer met perspectief. Er was een grote kans dat het niet goed zou aflopen", zegt Jan-Jaap Bongers, fondsmanager van Teslin.

Beter Bed kreeg vorig jaar van drie aandeelhouders een lening van zeven miljoen euro, tegen een rente van dertig procent. De hoge rente is te verklaren door de slechte positie waar het bedrijf zich in bevond, mede doordat het niet loskwam van het Duitse dochterbedrijf Matrazen Concord. Kruijssen wil met het eventuele uitstel van terugbetalen stevig onderhandelen over de nieuwe voorwaarden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!