'Vakantiegeld zorgt voor nieuwe piek bij webshops'

'Vakantiegeld zorgt voor nieuwe piek bij webshops'

Het aantal online bestellingen bereikt een nieuwe piek door het vakantiegeld dat veel mensen in deze periode gestort krijgen. Consumenten geven zichzelf 'extra cadeautjes als beloning voor het thuisblijven', stelt Thuiswinkel.org.

Thuiswinkel.org spreekt van 'een nieuwe hausse aan online uitgaven' op basis van een rondgang onder zijn leden. "Consumenten geven zichzelf extra cadeautjes als beloning voor het thuisblijven en het goede gedrag van de afgelopen weken", zegt directeur Wijnand Jongen. "Daarnaast worden er veel producten gekocht om het thuisblijven aangenamer te maken."

Vooral luxere artikelen zijn in trek, mede door het goede weer van de afgelopen weken. Zo worden onder meer barbecues, e-bikes en mountainbikes, tuinmeubelen en trampolines het meest besteld bij webwinkels. 

Ondertussen is het nog steeds druk bij de bezorgdiensten, waardoor bestellingen vertraging kunnen oplopen. Daarbij valt er in de komende week een bezorgdag weg, op Tweede Pinksterdag. "Ons advies aan webwinkels is om hun bezorgtermijn op de website realistisch te houden en dus aan te geven dat de pakketjes binnen enkele dagen bezorgd zullen worden", aldus Jongen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!