Action benadrukt dat het op geen enkele manier noodsteun krijgt. De winkelketen reageert daarmee op opmerkingen van ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers die deze suggestie wekte.

Tegen dagblad Trouw noemde Segers Action als voorbeeld van een bedrijf dat zich schuldig maakt aan 'roofkapitalisme', waar de belangen van aandeelhouders vooropstaan. Zulke bedrijven moeten volgens hem niet in aanmerking komen voor steun in crisistijd. Segers noemde Action ook "een bedrijf dat troep uit China haalt". Hij wil dat noodsteun in de toekomst alleen nog gaat naar bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De kritiek is verkeerd gevallen bij Action. "Dit raakt ons en doet ons tekort", zegt de woordvoerster tegen de krant. "Wij hebben op geen enkele manier om hulp gevraagd in de coronacrisis voor de 18.000 mensen die bij ons werken." Hoewel Segers niet letterlijk zei dat Action noodsteun ontvangt, vindt de keten de suggestie vervelend. "Wij zitten niet op de rand van een faillissement." Ook verwerpt het bedrijf de kritiek op het bedrijfsmodel. "We zijn een gewoon bedrijf van Nederlandse oorsprong dat veel spullen verkoopt die mensen nu gebruiken, zoals schoonmaakmiddelen, verf en yogamatjes."

Action en Segers gaan binnenkort met elkaar om de tafel.