De Bijenkorf heeft donderdag een patisserie in Amsterdam geopend. De winkel heeft een eigen ingang direct achter het warenhuis aan de Warmoesstraat. 

In de patisserie-winkel worden ‘klassiekers van de Bijenkorf Meesterbanketbakker’ verkocht, zoals de boltaart en de brownie, maar ook seizoenspatisserie en lokale Amsterdamse producten. Ook komt er een chocoladefontein waarmee klanten zelf chocoladerepen kunnen maken en toppings om ze mee te versieren.

De winkel is honderd vierkante meter groot en er is een klein aantal tafels en stoelen om de baksels ter plekke te kunnen proeven. Tot slot zijn er ook champagnes en prosecco’s verkrijgbaar, laat de Bijenkorf weten. “Met de opening van Patisserie de Bijenkorf is een prominente plek in de stad ontstaan, waar zowel de creaties uit onze Meesterbanketbakkerij als lokale Amsterdamse producten een podium vinden”, aldus chef patissier Mark Potma.

In maart vierde de Bijenkorf zijn 150-jarig bestaan. Wegens het coronavirus werden de meeste geplande festiviteiten afgelast. Wel zijn de zeven warenhuizen sinds eind april weer geopend.