Goed klusweer geeft Praxis-moeder ruggensteun

Goed klusweer geeft Praxis-moeder ruggensteun

Doe-het-zelfconcern Maxeda zet het eerste deel van 2020 een goed resultaat neer. Dat komt onder meer door het goede klusweer in de maanden maart, april en mei, maar ook doordat veel klanten door de coronacrisis thuiszitten. Dat meldt het FD. 

Sinds de start van de lockdown steeg de verkoop in Nederland met 41 procent ten opzichte van vorig jaar. In mei noteerde Maxeda een vergelijkbare omzet die 44 procent hoger lag dan in 2019.

Kredietbeoordelaars zoals Moody's en S&P maakten zich eerder zorgen over de liquiditeitspositie van Maxeda, omdat het bedrijf voor de coronacrisis al krap bij kas zat. Nu is er van een krappe kas geen sprake meer en heeft het doe-het-zelfconcern weer 156 miljoen aan contanten beschikbaar. Dat is onder meer gerealiseerd doordat het bedrijf gebruik heeft gemaakt van de overheidssteun in de vorm van werktijdverkorting en belastinguitstel, en door sterke operationele resultaten.

"Het lijkt erop dat de pandemie tot een nieuw normaal heeft geleid. Het belangrijkste element is een nieuwe waardering voor en focus op thuis. Er wordt erkend dat klussen aan het huis een essentiële zaak is", zeggen investeerders Ardian, GoldenTree en Alpinvest, eigenaren van Maxeda.

Reacties 1


Wouter Roozen 5 jun, 11:54

Gaan ze nu ook het personeel van Praxis eens opleiden en zorgen dat ze gemotiveerd en kundig zijn zoals bij de concurrent?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!