Personeel Decathlon pakt werk weer op

Personeel Decathlon pakt werk weer op

De medewerkers van het distributiecentrum van Decathlon in het Belgische Willebroek hebben hun werk weer opgepakt, na de staking van dinsdag. Dat meldt De Standaard.

Het personeel legde dinsdag het werk neer en blokkeerde het centrum. De werknemers zeiden dat er met de bestelpiek de afgelopen weken te weinig mondmaskers en andere beschermingsmiddelen beschikbaar waren. Ook werden ze naar eigen zeggen onder druk gezet om ‘dicht bij elkaar te werken’ en kregen ze geen productiviteitspremie.

De staking was in eerste plaats een signaal voor de directie, zegt vakbonddsecretaris Erika Lambert van ACV Pulse. “De personeelsleden hebben hun ongenoegen kunnen ventileren. De directie weet nu hoe diep het zit en zal nu beseffen dat het niet gaat om een paar mensen die ontevreden zijn, maar over het grootste deel van de medewerkers.”

Volgens Lambert beseft de directie nu hoe zwaar de afgelopen periode was voor het personeel. “We hopen dat de productiviteitspremie weer op tafel komt. We zullen vanuit onze delegatie zelf enkele voorstellen doen. Zo kan het gaan om een extra dag vakantie of extra maaltijdcheques.”

Bij het distributiecentrum in Willebroek werken zo’n 350 mensen. RetailNews heeft Decathlon dinsdag gevraagd om een reactie, maar die bleef tot op heden uit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!