Horlogemerk Breitling opent eerste Nederlandse winkel

Horlogemerk Breitling opent eerste Nederlandse winkel

Het Zwitserse horlogemerk Breitling heeft zijn eerste Nederlandse boetiek geopend, in Amsterdam. Het is de derde eigen brandstore van het merk, dat ook winkels heeft in New York en Berlijn.

De winkel is gevestigd in een industriële loft aan de P.C. Hooftstraat 130. Met de boetiek wil Breitling naar eigen zeggen ‘een thuishaven zijn voor liefhebbers van het iconische horlogemerk’, maar de winkel moet ook een plek zijn waar Breitling nieuwe klanten kan verwelkomen. Het merk ging qua interieur voor de uitstraling van een ‘modern-retro loft’, geïnspireerd op het industriële design uit het midden van de twintigste eeuw. 

“Het merk Breitling past goed bij het stijlvolle, coole en tegelijkertijd informele karakter van de stad”, meent Georges Kern, ceo van Breitling. “Vandaar dat een Breitling Boutique in Amsterdam hoog op ons wenslijstje stond. We zijn heel trots op deze volgende stap die we zetten in de sterke internationale groei van ons merk.”

Breitling is opgericht in 1884 door horlogemaker Léon Breitling. Het merk produceert al zijn horloges in thuisland Zwitserland. Sinds mei 2017 maakt het bedrijf onderdeel uit van de Luxemburgse private-equitymaatschappij CVC Capital Partners.
 

Reacties 1


Rudy Bos 5 jun, 23:14

Het betreft de tweede vestiging. De eerste vestiging, met dezelfde look, zit in het Designer Outlet in Roermond.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!