Omzetdaling C&A 'in dubbele cijfers'

Omzetdaling C&A 'in dubbele cijfers'

De coronacrisis heeft een grote impact op modeketen C&A. Het van oorsprong Nederlandse concern verwacht dit jaar een omzetdaling 'in de dubbele cijfers', zegt een woordvoerder tegen het FD.

Het Duitse tijdschrift Der Spiegel meldde vorige week dat C&A met de regels rond werktijdverkorting heeft gesjoemeld. Zo zou de werktijdverkorting ook aangevraagd zijn voor personeel op het hoofdkantoor in Düsseldorf, terwijl daar tijdens de coronacrisis extra werk verzet moest worden. De woordvoerder ontkent tegen het FD dat er is gesjoemeld.

Het is al een tijd onrustig bij de winkelketen. Zo werden er tientallen winkels gesloten in Frankrijk en Duitsland en deed C&A zijn activiteiten in Mexico van de hand. Tijdens de coronacrisis eiste de keten huurverlaging en werden tijdelijk alle bestellingen bij fabrieken in ontwikkelingslanden geannuleerd.

Reacties 3


Reinder Koornstra 8 jun, 16:40

Nog nooit van C&A gehoord wanneer omzet en winst in de dubbele cijfers liepen, en ook nu.moeten we maar gokken over de bedrijfskundige staat van dit altijd mysterieuze familiebedrijf. Maar blijkbaar lonken ook hier de Haagse vleespotten. Ik ben geen lid van de rekenkamer, maar ik kan me gemakkelijk voorstellen wat díe gaat zeggen als de regering aan C&A geld zou geven!


A B 8 jun, 20:53

Ach, C&A textiel is maar 3% van de omzet van de Brenninkmeijers.


Gerard Van der veld 9 jun, 18:34

Allemaal zakken vullers, en klagen altijd

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!