Tom Tailor ontvangt honderd miljoen euro staatssteun

Tom Tailor ontvangt honderd miljoen euro staatssteun

De noodlijdende modeketen Tom Tailor krijgt extra financiële steun van de Duitse overheid. Het gaat om een financiering van honderd miljoen euro met staatsgarantie. 

De banken hebben ermee ingestemd om de reeds bestaande financiering, van in totaal 335 miljoen euro, tegen grotendeels ongewijzigde voorwaarden te verlengen tot september 2024. De extra lening van de overheid moet de verdere ontwikkeling van Tom Tailor veiligstellen, aldus het bedrijf. 

“Het merk Tom Tailor en Tom Tailor GmbH zijn klaar voor een kick-start”, stelt managing director Gernot Lenz. “En we zijn van plan om goed gebruik te maken van deze kans.” Zo moet het merk aantrekkelijker worden door te investeren in de kwaliteit van de kledingstukken, waarbij meer nadruk op duurzaamheid komt te liggen. Ook komt de focus in grotere mate op de onlineverkoop te liggen en worden er nieuwe markten in Zuidoost-Europa aangeboord.

Tom Tailor kampt sinds begin dit jaar met verlies door tegenvallende resultaten, met name van dochteronderneming Bonita. De coronacrisis maakt de financiële situatie bij het bedrijf nog nijpender. Bij Tom Tailor zijn zo’n 3400 mensen werkzaam, bij Bonita ongeveer 2400.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!