Apple-oplapper Leapp leed miljoenenverlies

Apple-oplapper Leapp leed miljoenenverlies

Het in april failliet verklaarde Leapp leed vorig jaar een verlies van 3,3 miljoen euro. De omzet bedroeg toen 10,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren.

Leapp, dat opgeknapte tweedehands Apple-producten verkoopt, ging in 2018 ook al failliet. De snelle groei werd het bedrijf toen fataal; extra financiering bleef uit. In de zomer van 2018 maakte Leapp een doorstart. Nobel Capital Partners legde bijna 1,3 miljoen euro voor het bedrijf op tafel. In 2018 kwam het verlies van Leapp (een anagram van Apple) uiteindelijk op 1,5 miljoen euro uit, blijkt uit het verslag.

Leapp vroeg in april dit jaar zelf het faillissement aan. Het bedrijf zag geen kansen meer om de situatie om te buigen. De vooruitzichten waren, mede door de coronacrisis, alleen maar somberder geworden. Leapp had geen interesse in een doorstart. Daarvoor meldde zich volgens de curatoren overigens ook niemand. Op het moment van het faillissement had Leapp elf winkels en een webshop. Er werkten 37 mensen. Het bedrijf focust zich nu op online.

Reacties 1


Marco Kuiper 11 jun, 14:08

Ik vind Leapp altijd al een moeilijke winkel. Je moest echt je best doen om er achter te komen wat voor Apple product werd aangeboden (bijvoorbeeld welk jaar, en welke serie), dan kwam je erachter dat de prijzen te hoog waren. Dan is marktplaats Je grootste concurrent (service verleende ze In de praktijk ook niet), en het aanbod was/is echt te weinig, waardoor je in de winkel een model uit een andere winkel mocht bestellen, ja dat werkt niet.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!