Het in april failliet verklaarde Leapp leed vorig jaar een verlies van 3,3 miljoen euro. De omzet bedroeg toen 10,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren.

Leapp, dat opgeknapte tweedehands Apple-producten verkoopt, ging in 2018 ook al failliet. De snelle groei werd het bedrijf toen fataal; extra financiering bleef uit. In de zomer van 2018 maakte Leapp een doorstart. Nobel Capital Partners legde bijna 1,3 miljoen euro voor het bedrijf op tafel. In 2018 kwam het verlies van Leapp (een anagram van Apple) uiteindelijk op 1,5 miljoen euro uit, blijkt uit het verslag.

Leapp vroeg in april dit jaar zelf het faillissement aan. Het bedrijf zag geen kansen meer om de situatie om te buigen. De vooruitzichten waren, mede door de coronacrisis, alleen maar somberder geworden. Leapp had geen interesse in een doorstart. Daarvoor meldde zich volgens de curatoren overigens ook niemand. Op het moment van het faillissement had Leapp elf winkels en een webshop. Er werkten 37 mensen. Het bedrijf focust zich nu op online.