Bol.com wil nog meer pakketjes zonder doos versturen

Bol.com wil nog meer pakketjes zonder doos versturen

Webwinkel bol.com gaat dit jaar twee keer zoveel bestellingen zonder verzenddoos versturen. Naar verwachting worden daardoor zeven miljoen artikelen niet meer ingepakt voor verzending, alleen als het echt nodig is. 

"Uit het oogpunt van duurzaamheid willen we geen onnodige verpakkingen verzenden", zegt Jori Ebskamp, MVO-lead bij bol.com. Ook bij bol.com-verkooppartners wordt onderzocht welke artikelen zonder verpakking verzonden kunnen worden. 

De webwinkel begon in 2019 al met het verminderen van verpakkingsmateriaal, met als doel dat klanten klimaatneutraal kunnen winkelen in 2025. Dan moet elk pakketje met nul procent CO2-uitstoot verzonden kunnen worden.

Reacties

Goed initiatief, echter zal dit wel resulteren in meer diefstallen in het logistieke process, omdat de inhoud van het pakket direct duidelijk is.
Dit kan zeker problemen opleveren bij items die een hogere waarde hebben.

Geplaatst door Tim Tix op 11 juni 2020 om 10:22

Precies dat wat Tim schrijft! Niet echt handig om 2 Hue lampen met tape aan elkaar te binden, verzendlabel erop en vervolgens zo verzenden. Het ging goed maar wat als je inderdaad een postbezorger hebt die ze zelf ook wel goed kan gebruiken? Best wel link!

Geplaatst door Rianne Schuitema op 11 juni 2020 om 11:37

Prima toch even een digitale foto naar klant als bewijs sturen kan er niks onderweg gebeuren zonder dat het opvalt heb ik zelf al gedaan om schade te verkomen werkt prima stikker er op als waarschuwing en er gebeurd bijna niks meer.
(Voor logistieke problemen is het niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden er is kennis genoeg maar die zitten veelal thuis omdat ze "versleten" zijn.)

Geplaatst door Danny Wessels op 11 juni 2020 om 12:39

Soms heb je een verpakking nodig. Ik had gedroogde salie besteld. Er was allen nog maar gruis over toen het bij mij aankwam. Daar kon ik niks mee. Dus je moet wel onderscheid kunnen maken. Sommige artikelen zijn kwetsbaar.

Geplaatst door Christel Samson op 11 juni 2020 om 13:17

Balen als het een boek is en verfomfaaid in je brievenbus ligt.

Geplaatst door L P op 11 juni 2020 om 19:31

Als ik zie hoe mijn pakketje van liefheid bij mij werd bezorgd, een hoek uit de doos, de doos was op en erg. Eschadigd. Als dit voortaan zo moet zal ik niks meer via Bol.com bestellen.
Kan de foto’s die ik heb gemaakt bij ontvangst hier niet bijvoegen.

Geplaatst door Ineke Wooldrik op 12 juni 2020 om 00:06

Je kan straks dus geen cadeautjes meer kopen bij Bol.com.

Ik wil altijd een omdoos omdat de inhoud dan mooi blijft. Weg beleving met online kopen

Geplaatst door W Aln op 12 juni 2020 om 16:58

Lumeriawinkel verkoopt via bol en alles komt in duurzame veilige geschenkverpakking!

Geplaatst door Klaske Goedhart op 13 juni 2020 om 00:26

zeer aantrekkelijk als ik mijn vinyls zonder verpakking toe krijg, als de chauffeur een goede platendraaier thuis heeft staan ...zullen mijn vinyl mooi is zijn platenkast staan

Geplaatst door jos vinyl op 13 juni 2020 om 22:16

Laatste nieuws

RetailTrends