Bol.com wil nog meer pakketjes zonder doos versturen

Bol.com wil nog meer pakketjes zonder doos versturen

Webwinkel bol.com gaat dit jaar twee keer zoveel bestellingen zonder verzenddoos versturen. Naar verwachting worden daardoor zeven miljoen artikelen niet meer ingepakt voor verzending, alleen als het echt nodig is. 

"Uit het oogpunt van duurzaamheid willen we geen onnodige verpakkingen verzenden", zegt Jori Ebskamp, MVO-lead bij bol.com. Ook bij bol.com-verkooppartners wordt onderzocht welke artikelen zonder verpakking verzonden kunnen worden. 

De webwinkel begon in 2019 al met het verminderen van verpakkingsmateriaal, met als doel dat klanten klimaatneutraal kunnen winkelen in 2025. Dan moet elk pakketje met nul procent CO2-uitstoot verzonden kunnen worden.

Reacties 11


Tim Tix 11 jun, 10:22

Goed initiatief, echter zal dit wel resulteren in meer diefstallen in het logistieke process, omdat de inhoud van het pakket direct duidelijk is.
Dit kan zeker problemen opleveren bij items die een hogere waarde hebben.


Rianne Schuitema 11 jun, 11:37

Precies dat wat Tim schrijft! Niet echt handig om 2 Hue lampen met tape aan elkaar te binden, verzendlabel erop en vervolgens zo verzenden. Het ging goed maar wat als je inderdaad een postbezorger hebt die ze zelf ook wel goed kan gebruiken? Best wel link!


Danny Wessels 11 jun, 12:39

Prima toch even een digitale foto naar klant als bewijs sturen kan er niks onderweg gebeuren zonder dat het opvalt heb ik zelf al gedaan om schade te verkomen werkt prima stikker er op als waarschuwing en er gebeurd bijna niks meer.
(Voor logistieke problemen is het niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden er is kennis genoeg maar die zitten veelal thuis omdat ze "versleten" zijn.)


Christel Samson 11 jun, 13:17

Soms heb je een verpakking nodig. Ik had gedroogde salie besteld. Er was allen nog maar gruis over toen het bij mij aankwam. Daar kon ik niks mee. Dus je moet wel onderscheid kunnen maken. Sommige artikelen zijn kwetsbaar.


L P 11 jun, 19:31

Balen als het een boek is en verfomfaaid in je brievenbus ligt.


Ineke Wooldrik 12 jun, 00:06

Als ik zie hoe mijn pakketje van liefheid bij mij werd bezorgd, een hoek uit de doos, de doos was op en erg. Eschadigd. Als dit voortaan zo moet zal ik niks meer via Bol.com bestellen.
Kan de foto’s die ik heb gemaakt bij ontvangst hier niet bijvoegen.


W Aln 12 jun, 16:58

Je kan straks dus geen cadeautjes meer kopen bij Bol.com.

Ik wil altijd een omdoos omdat de inhoud dan mooi blijft. Weg beleving met online kopen


Klaske Goedhart 13 jun, 00:26

Lumeriawinkel verkoopt via bol en alles komt in duurzame veilige geschenkverpakking!


jos vinyl 13 jun, 22:16

zeer aantrekkelijk als ik mijn vinyls zonder verpakking toe krijg, als de chauffeur een goede platendraaier thuis heeft staan ...zullen mijn vinyl mooi is zijn platenkast staan


Voor Naam 2 dec, 10:35

Ah! Een cadeau besteld voor m'n vrouw, we werken beide thuis en zij doet de deur open.
En ja hoor, weg verrassing! Ik snap het hoor, mileuvriendelijk en alles, maar misschien handig om aan te geven in bv je winkelmandje dat er geen doos bij zit? :(


Valerie Jansen 7 apr, 11:58

Duurzaamheid? My a*s! Gewoon bezuiniging over de rug van de klant. Ik wil geen stickers op de doos van mijn bestelling en de hele buurt hoeft ook niet te zien wat ik heb gekocht. Ik ben altijd zuinig op de verpakking van mijn bestelling en het open maken van zo'n omdoos hoort ook een beetje bij de beleving van de aankoop. Nu ziet het er gewoon rommelig en aftands uit.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!