TerStal doet contant geld definitief in de ban

TerStal doet contant geld definitief in de ban

In de 210 winkels van kledingketen terStal kan voortaan alleen nog maar worden gepind. Sinds het coronavirus de kop opstak, kan er niet meer met contant geld worden betaald en dat blijft zo.

"Omwille van de veiligheid van onze mensen en omdat het steeds moeilijker wordt om dagopbrengsten te kunnen afstorten", zegt directeur/eigenaar Niek Gloudemans tegen Tubantia. Zes keer had terStal vorig jaar met kassaroof te maken. "En dat heeft impact op onze winkelmedewerksters." Bovendien brengen banken het aantal afstortautomaten steeds verder terug. "Er zijn zelfs filialen waarvan de dichtstbijzijnde geldautomaat op een half uur rijden ligt. Dat is niet meer te doen."

Volgens terStal wordt negentig procent van de betalingen in zijn winkels al met pinpas gedaan. Vooral klanten die in de schuldsanering zitten en leefgeld krijgen van de stadsbank blijken niet blij te zijn met de maatregel. "Dat levert circa tien klachten per week op", zegt Gloudemans tegen de krant. "Ik vind dat vervelend voor die klanten, maar het is geen reden om dan maar weer cash te gaan accepteren."

Contant geld is een wettig betaalmiddel, maar winkels zijn niet verplicht het aan te nemen. Toch vindt minister Wopke Hoekstra van Financiën dat winkeliers en andere ondernemers het moeten blijven accepteren, schreef hij deze week aan de Kamer. "Ik hecht er grote waarde aan dat iedereen mee kan doen."

Reacties 39


R Pietersen 12 jun, 10:26

Waar is de empathie gebleven t.o.v,. ouderen, slechtzienden en blinden medemensen... Daarbij zijn er ook nog heel veel klanten die niet getraceerd willen kunnen worden i.v.m. privacy. Als goede ondernemer dien je al je klanten centraal te stellen!


Krasimir Lelieveld 12 jun, 10:35

Dat bedoel ik misbruik maken van
Corona bevalt prima pinen maar zijn mensen die willen leven met een pinpas
En willen gewoon contand kunnen betalen


Alma Piek 12 jun, 10:37

Dus niet meer naar Terstal
Schandalig


Jeroen Bergbeek 12 jun, 11:13

Goeie stap van TerStal. Uiteindelijk gaan we hier toch allemaal naar toe.
Daarnaast is de veiligheid van het personeel het belangrijkste, je wilt toch niet dat je als winkelmedewerker overvallen wordt als je moet afstorten.


Jelle van Brussel 12 jun, 11:14

Gewoon niet meer naar Ter Stal. Zoals geschreven, contant geld is een wettig betaalmiddel! Ter Stal kan ook gewoon de winkels sluiten. Geen last meer van overvallen en je hoeft geen geld meer te storten. Zelfs girale geldverwerking stopt dan!


Michel Visser 12 jun, 11:15

Belachelijk, schandalig. Ik werk zelf voor een retailer en er zijn tegenwoordig ook andere mogelijkheden om af te storten. Neem de digitale kluis van G4S. Deze scant het geld wat je er in stopt en een dag later staat het geld op de rekening.


Josselien smit 12 jun, 11:28

Ik boycot al lang winkels die contant geld niet accepteren, echt idioot belachelijk dat baar geld geweigerd wordt.


Henk Bouw 12 jun, 11:41

Het is beter voor iedereen de criminaliteit wordt minder en uiteindelijk gaan we hier allemaal naar toe voor de oudere is het misschien wat moeilijk maar uiteindelijk zal iedereen moeten leren hoe je moet pinnen.


M booij 12 jun, 11:58

Gelukkig hadden wij op tijd ons business model aangepast. kluizen.nl


Gert De vries 12 jun, 12:24

Niets op tegen. Is de toekomst, nu nog de bitcoin. Maar, als het percentage contant betalers zo laag is, dan is het probleem dus ook heel klein. Waarom dan niet mensen stimuleren om met pin of contactloos te betalen en toch cash te blijven accepteren. Cash is toch uitstervende......


Pascal Anema 12 jun, 12:25

Prima ontwikkeling. Contant geld voegt niets meer toe nu alles digitaal kan. Het zorgt alleen maar voor extra kosten en risico's voor de werknemers.De zeurende witwassende boomers hierboven verdwijnen van zelf!


Anita Meijer 12 jun, 12:43

Dit is de toekomst, de meeste betalingen gaan al via pin. Laten we ten alle tijden veiligheid voorop zetten. Goede zet van ter stal!


Jan den Hollander 12 jun, 12:43

Er was eens een zeurende boomer die een PIN automaat heeft uitgevonden........


Jan de Reus 12 jun, 14:01

Hopeloos, witwassen bij Ter Stal? Waar gaat dit over mensen, het is een wettig betaalmiddel, oplossingen hiervoor zijn er al, dit gaat omzet kosten, Ter Stal straks ook in het rijtje, die laatste 10% omzet kunnen ze volgens mij niet missen.......


C M 12 jun, 15:00

Ik voorzie een boycot. Daarnaast weet ter Stal toch dat er professionele bedrijven zijn die contant geld veilig en geheel ontzorgd afvoeren, maar dat zal ze wel weer te duur zijn. Personeel een half uur in hun eigen auto het geld wegbrengen was immers kostenloos...


Henk Vis 12 jun, 16:11

Logisch besluit, wel dapper om als keten je nek uit te steken.

Het is gewoon niet efficiënt om contant geld heen-en-weer naar de bank te brengen. Dat moge toch duidelijk zijn anno 2020.


Davi Lexx 12 jun, 16:17

@jeroen ... voor de veiligheid van het personeel....
10% van een zeer lage omzet is tientjes werk per dag. Daar komt een overvaller zn bed niet meer voor uit.


Klompje Klompje 12 jun, 16:18

Boycotten die gasten. Kan niet en mag niet.


c.t. de koning 12 jun, 17:49

Hoe komt de klant nog aan cash, het bankfiliaal is al verdwenen, de automaten verdwijnen steeds meer, en wij moeten steeds meer betalen voor het afstorten van contant. Eerst betaalden wij veel tehogen tarieven voor de pin betalingen
en nu voor het afstorten van contant bij de Banken.
Wie wil nu het cash uit de wereld, de Banken of de Overheid


Ton Uit Breda 12 jun, 18:01

Prima keuze van Ter Stal en goed dat ze dit aandurven. Contant geld is iets van vroeger, betalen met je mobiel iets van nu. Durf te kiezen en stop met zeuren. Zelfs in de binnenlanden van Africa betaalt iedereen met Mobile Money @better future


peter den boer 12 jun, 22:47

En toen was er een internet storing pinnen gaat niet wat dan, kontant geld geeft het beste overzicht in je uitgaven, door pinbetalingen komen mensen steeds meer in de problemen


E Verbeek 13 jun, 00:19

Helaas dan is ter stal mij kwijt als klant .


S. de Waal 13 jun, 05:45

Een goede zet van Terstal. Waarschijnlijk zijn de mensen die hier een negatieve reactie plaatsen geen zelfstandig ondernemer en geen idee hebben wat de de kosten en risico's zijn van contant geld. Helaas hebben wij ook te maken met gesloten afstotkluis waardoor de dichtstbijzijnde Rabobank op 30 minuten rijden is. Kortom weer extra kosten om het geld te storten. Afstortkluizen of afrekensystemen klinkt erg aantrekkelijk en ziet er mooi uit, echter zijn de kosten thans nog veel te hoog. Aanschaf en jaarlijks onderhoud en servicekosten. Een schone taak voor de overheid (financiën en EZ), banken en retailorganisaties om nieuwe systemen te subsidiëren.
De corona tijd heeft inderdaad een positief effect gehad op de verschuiving van contant naar pin. Van 30/70 naar 20/80.


Arie De jong 13 jun, 11:14

Als klant ga ik niet meer naar winkels waar je verplicht bent te pinnen er zijn ander winkel genoeg die wel kasgeld aannemen


Hans Nap 13 jun, 11:19

Vind het zwaar egoïstische zet van Ter Stal hoe zit het met mensen die gesteld zijn op Hun privacy je kan niet verwachten van mensen dat ze met de pinpas door het leven zonder cash geen vrijheid


ikke weet het 13 jun, 12:12

En een beetje slecht geïnformeerd iemand die denkt dat pinnen gratis is ??
Nou vergeet het maar.
Even een opsomming waarom pinnen "GRATIS "is.

Elke paar jaar een nieuw apparaat kosten circa € 2000,00
Elke maand een abonnement, afhankelijk van de snelle service voor hulp enkele tientjes per maand.
Verder een speciale snelle internet lijn, ook al enkele tientjes per maand.
Dan komen er nog de kosten van de pin transactie bij.

En vervolgens is het geld tussen betalen en ontvangen ook nog ergens zwevende.
Alleen als je zelf pint, dan is het bedrag er direct vanaf.

Nee er zal altijd cash geld zijn voor winkels en bedrijven.


R Pietersen 13 jun, 18:11

Beste Terstal, onthoud 1 ding: De omzet die jullie maken moet je gegund worden door jullie klanten. Alle maatregelen die jullie nemen die deze gunfactor negatief beinvloeden zorgt direct voor een omzetdaling. Als een omzetdaling de doelstelling is dan zijn jullie goed bezig!


Marco Aalders 13 jun, 20:03

een prima gedachte. Echter zijn alternatieve manieren om het geld veilig af te voeren. Maar ja.. dat kost geld. Inderdaad is het goedkoop om het personeel dit te laten doen..... zelfs op de fiets zoals in Wierden. Het personeelsbeleid is al jaren slecht bij Ter Stal. Zeker voor de oudere medewerkers.


L van Breukelen 14 jun, 18:27

Zij gaan rechtsregel herschrijven.. Contactgeld moet aangenomen worden, zeker naar de Sars-Cov-2 periode.


Albert Elken 15 jun, 10:26

Er zijn prima betaalbare oplossingen om veilig contant geld af te romen met directe bijschrijving op je rekening. www.rccs.eu


Max Beckers 15 jun, 14:41

Boycot alle winkels waar ik verplicht word te pinnen .
Je hebt geen overzicht meer wat op je rekening staat !!!


G Mackenzie 25 jun, 19:52

Vindt dit zo raar dat je hier verplicht moet pinnen en dat ze contant geld weigeren. Contact geld is een wettig betaalmiddel. Zou er ook niet meer zo gauw dan binnenstappen om een aankoop te doen.


Maria De graaf 9 jul, 00:32

Hier zal ik dus nooit meer iets kopen. Niemand bepaald voor mij op welke manier ik MOET betalen.


Johannes Rijkens 12 jul, 21:30

Aan alle pinners die er zo blij mee zijn, hoop niet dat er een stroomstoring komt van enkeke dagen want dan heb je niks te eten of loop je in je blote kont.


iwan laan 22 jul, 23:17

Boycot op deze winkel ..En wordt aub ook lid van facebook pagina contant geld moet blijven


Peter D 19 aug, 14:27

Ben heel benieuwd of jullie ook de omzetcijfers van na deze maatregel durven te publiceren.


Maria P. 22 okt, 12:40

Ter Stal boycot contant geld, kijken hoe lang ze dit volhouden als de klant Ter Stal boycot.


W J 15 nov, 12:00

Niet te geloven dat contant geld wordt geweigerd bij Terstal !!!
Heb dit gisteren mogen ervaren.
MAAR IS het niet aan de klant, om de keuze te maken waarmee ze gaan betalen!!!!
en voor de categorie mensen die niet zijn opgegroeid met de digitale wereld, en de ontwikkeling
te snel gaat, is het niet faire om ze tot iets te verplichten.
Terstal stelt zich, met deze keuze, niet echt klantvriendelijk op.
Hopelijk geeft deze reactie's, stof tot nadenken.


Gerrie Fijneman 16 sep, 19:26

Ronduit schandalig dat je verplicht word te pinnen.
Ik haal 1x per week geld van mijn rekening en daar moet ik het mee doen.
Loop er wekelijks binnen,maar kan er nooit iets kopen omdat ze geen cash aannemen.
En je verschuilen achter weinig mogelijkheden om te storten is natuurlijk de grootste onzin.
Daarnaast ben ik bijzonder gesteld op mijn privacy en hoeft niemand te weten waar ik mijn geld aan uitgeef.
Kortom zeer slecht terstal

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!