Smit Mode vraagt uitstel van betaling aan

Smit Mode vraagt uitstel van betaling aan

Smit Mode heeft uitstel van betaling aangevraagd. De retailer heeft achttien kledingwinkels in de omgeving van Dordrecht, waaronder twee outlets. 

"Reden van de surseance zijn de teruglopende omzetten die ontstonden door het coronavirus", vertelt bewindvoerder Kees van den Bergh van Van den Herik & Verhulst Advocaten N.V. desgewenst aan RetailNews. Dat resulteerde in betalingsproblemen, en die waren uiteindelijk de aanleiding voor de surseance die afgelopen vrijdag door de rechtbank is verleend. 

Van den Bergh buigt zich de komende week over het dossier en gaat op zoek naar een mogelijke investeerder voor Smit Mode, zodat de kledingketen een doorstart kan maken. "Over een week hoop ik daar meer duidelijkheid over te kunnen geven", aldus de bewindvoerder. 

Het familiebedrijf Smit Mode heeft achttien winkels in onder meer Alblasserdam, Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De kledingketen verkoopt dames- en herenkleding en bestaat al sinds 1872.

Reacties 6


Fred van der Pennen 16 jun, 10:38

Dat krijg je, als mensen de toegevoegde waarde van een goede winkel niet (meer) inzien en alles op het web gekocht wordt.
Ik hoop van harte dat ze het overleven, dat verdienen ze absoluut !!


Els Jansen 16 jun, 20:42

Mensen kochten/ kopen tijdens de Corona sowieso weinig kleding , bijna iedereen werkt(e) thuis en heeft niet veel nodig nu. Ik merk het zelf ook dat ik veel minder koop.


Casper Schonenberg 16 jun, 21:25

Goede service en een fijne zaak. Hoop dat ze hier doorheen komen. Er blijven al zo weinig kwaliteitswinkels over.


Arthur Baljon 16 jun, 22:04

Zonde echt een top winkel met goede service en deskundige klantgericht vriendelijk personeel.


Charles ‘T veer 17 jun, 01:41

Is het echt alleen Corona?


Ruud deklerk 17 jun, 16:32

Sneu voor die mensen, die winkels hangen vol met merken, veel van die merken hebben zich schandalig gedragen. Gewoon uitleveren en de volle mik willen hebben. Zelfde als bij de verhuurders, je moet het maar net treffen dat jou verhuurder in beweging wil komen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!