'Drukte winkelstraat bereikt hoogtepunt sinds begin crisis'

'Drukte winkelstraat bereikt hoogtepunt sinds begin crisis'

De winkelstraten waren vorige week (8 tot en met 14 juni) 6,7 procent drukker dan de week daarvoor. Donderdag 11 juni was zelfs de drukste dag sinds het begin van de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau RMC. 

Die donderdag was het 16,2 procent drukker dan diezelfde dag een week eerder. Wel zijn de verschillen per plaats groot. Zo steeg de drukte op de Rotterdamse Lijnbaan 'maar' met 8,8 procent, terwijl het op de Spuistraat in Den Haag 23 procent drukker was. Ondanks de stijgingen is het aantal mensen in de winkelstraat nog lang niet op het niveau van 2019; het aantal bezoekers ligt nog steeds 53,2 procent lager ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. 

Volgens het onderzoeksbureau is de drukte in plaatsen met minder dan dertigduizend inwoners door de maatregelen minder afgenomen ten opzichte van vorig jaar dan in grotere steden. In kleinere plaatsen zijn de zogenoemde essentiële winkels vaak in het centrum gevestigd, waardoor het aantal shoppers stabieler bleef. Bij de middelgrote steden liep de drukte na invoering van de coronamaatregelen hard terug, maar in steden als Groningen en Alphen aan de Rijn trekt het langzaam weer aan. Voor grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ligt het anders: daar ligt de drukte nog steeds ver onder het niveau van vorig jaar.

Bij de horeca was het vorige week 0,9 procent rustiger dan de week ervoor. Volgens Bureau RMC heeft dat te maken met het terrasjesweer op 1 en 2 juni, vlak na de heropening van de cafés en restaurants. Op vrijdag 12 juni was het wel een stuk drukker: 32 procent ten opzichte van een week eerder. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!