IKEA wil staatssteun terugbetalen

IKEA wil staatssteun terugbetalen

IKEA wil de staatssteun die het tijdens de coronacrisis heeft gekregen terugbetalen. Het bedrijf onderhandelt daarover met de regeringen van negen landen, meldt de Financial Times.

Het gaat om de regeringen van België, Ierland, Kroatië, Portugal, Roemenië, Servië, Spanje, Tsjechië en de Verenigde Staten. Het herstel van IKEA na de lockdowns in veel landen loopt naar eigen zeggen beter dan verwacht. Consumenten zouden hun uitgestelde aankopen alsnog voltrekken en de financiële impact zou kleiner zijn dan gevreesd werd. Bijna negentig procent van alle IKEA-filialen over de hele wereld is inmiddels weer geopend. Om die reden heeft de Zweedse meubelreus besloten dat het geen overheidssteun meer nodig heeft en wil het bedrijf de eerder ontvangen steun, zoals premies voor de gesloten winkels, terugbetalen. Hoeveel steun IKEA precies heeft ontvangen, is niet bekend en hangt af van de maatregelen per land.

Uit een persbericht blijkt tevens dat het bedrijf in België op zoek is naar bijna duizend tijdelijke werkkrachten en studenten voor de zomer. "De huidige coronacrisis heeft de vraag naar alternatieve diensten zoals Click & Collect alsook Express Delivery drastisch doen toenemen", zo is te lezen. Het bedrijf wil zijn team versterken met 961 nieuwe personeelsleden 'om de capaciteit van deze diensten te verhogen en de toenemende vragen bij de klantendienst te beantwoorden'.

Reacties 3


Koen Verbruggen 17 jun, 03:12

correctie: "De belangrijkste operationele, Nederlandse B.V.'s." <- dat had meervoud moeten zijn. excuses.


Koen Verbruggen 17 jun, 03:09

nah, is gewoon mooi weertje spelen, ikea houd er al jaren een dubieuze bedrijfsstructuur op na met een hoofdkantoor en stichting in Nederland en brievenbus firma's ergens in de tropen, om winst te maximaliseren en belastingbetalingen te verlichten/ontwijken in de meeste operationele landen. De belangrijkste operationele, Nederlanderse B.V. (er is zowat niks Zweeds meer an) zijn namelijk al sinds begin jaren '70 eigendom van Stichting INGKA Foundation, juist ja, een belastingvrijgestelde Nederlandse stichting, officieel zonder winstoogmerk. enfin. dit is puur om goede sier te maken heb ik het idee.


Hans Schulski 16 jun, 15:42

Fantastisch! Het ondersteunt het karakter van het bedrijf. Met weinig middelen rondkomen en een no-nonsense mentaliteit....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!