Doek valt voor Sneakers, webshop weer in de lucht

Doek valt voor Sneakers, webshop weer in de lucht

Schoenenwinkelketen Sneakers, met ruim veertig winkels, is dinsdag door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Het faillissement heeft betrekking op de eigen winkels van het merk; ongeveer de helft van de vestigingen. De franchisefilialen vallen erbuiten. Dat bevestigt curator Job Molkenboer aan RetailNews.

"De aanleiding van het faillissement is een combinatie geweest van het slechter wordende retaillandschap van de afgelopen jaren en de coronacrisis", stelt Molkenboer, curator bij Molkenboer en Van der Kolk Advocaten.

De webshop van Sneakers was maandag offline gehaald, maar is inmiddels weer in de lucht. De fysieke winkels van de retailer zijn echter gesloten en dat blijft ook zo. Winkels van franchisenemers blijven open. 

Ondertussen worden de mogelijkheden voor een eventuele doorstart onderzocht. De curator denkt daar volgende week meer informatie over te kunnen geven. 

 

Reacties 2


Reinder Koornstra 17 jun, 13:02

Er is natuurlijk niet zoiets als een ‘franchise filiaal’, al gedroegen de meeste franchisegevers zich daar wel naar! Gelukkig is er nu een nieuwe wet op komst!


Krul Peters 18 jun, 06:50

Zonder merken zoals Nike is dat niet zo raar. (ze hadden het wel, maar niet middels de officiële dealer, dus maar een paar modellen).

Winkels lijken erg gericht op jongere. Die bestellen bij zalando.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!