'Sligro heeft cijfers Emté niet rooskleuriger gepresenteerd'

'Sligro heeft cijfers Emté niet rooskleuriger gepresenteerd'

Sligro-topman Koen Slippens ontkent dat de groothandel met de cijfers van Emté heeft gerommeld tijdens het overnameproces door Jumbo en Coop. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Slippens werd afgelopen dinsdag zes uur lang gehoord in de rechtbank in Den Bosch. Daar worden deze week de getuigenverhoren gehouden vanwege het conflict tussen Sligro en Jumbo en Coop. "Het was een gestructureerd verkoopproces, waarbij alle partijen en uiteindelijk ook de kopende partijen alle relevante informatie hebben gekregen. Ik sta daar volkomen achter", zegt Slippens.

De topman beweert bovendien dat zowel Sligro als Jumbo en Coop altijd goed geïnformeerd zijn over de cijfers en de verkoopcondities van Emté. Volgens Jumbo en Coop zou Sligro hebben gesjoemeld met de bonussen die het bedrijf zou hebben ontvangen van leveranciers wanneer bijvoorbeeld verkoopdoelstellingen gehaald werden. "We zijn een robuuste en financieel goed toegeruste, professionele organisatie. Ik voel me daar zeer comfortabel bij", stelt Slippens.

Ook de rest van de week staan er nog verhoren op de planning. Donderdag is het de beurt aan Jeroen Kanters, inkoopmanager bij Sligro en ook de vertegenwoordigers van Price Waterhouse, uitvoerders van de Emté-verkoop, worden gehoord.

Lees ook: Jumbo en Coop willen 83 miljoen van Sligro: hoe zit het ook alweer?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!