Aantal faillissementen gedaald maar ‘golf komt in tweede halfjaar’

Aantal faillissementen gedaald maar ‘golf komt in tweede halfjaar’

In week 24 (8 tot en met 14 juni) zijn er minder bedrijven failliet verklaard dan de week daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Volgens Coface moet de grote klap echter nog komen: de kredietverzekeraar verwacht een faillissementsgolf in de tweede helft van het jaar.

Er werden in totaal zestig bedrijven en instellingen failliet verklaard in week 24; elf minder dan de week daarvoor. Zowel in week 23 als in week 24 kwamen vier van de failliete bedrijven uit de detailhandel. In de groothandel gingen de meeste bedrijven op de fles, namelijk negen (twee minder dan in week 23). In de eerste 24 weken van 2020 zijn er 1.787 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 66 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Kredietverzekeraar Coface voorspelt op basis van onderzoek dat de situatie in het derde en vierde kwartaal zal verslechteren. Het bedrijf verwacht dat het aantal faillissementen in de tweede helft van dit jaar zo’n 36 procent hoger uitvalt ten opzichte van vorig jaar. Dit zou onder meer komen door een toename van besparingen bij huishoudens (door de aanhoudende onzekerheid rondom de pandemie) en door annuleringen van investeringen bij bedrijven. Daarnaast kampen sommige sectoren met onherstelbare productieverliezen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!