V&D-curatoren nog steeds achter 100.000 euro aan

V&D-curatoren nog steeds achter 100.000 euro aan

De curatoren van V&D proberen nog steeds ruim honderdduizend euro los te krijgen bij geldtransporteur G4S. Dat blijkt uit het tiende faillissementsverslag dat is verschenen over V&D, waarvoor oudejaarsdag 2015 het doek viel.

Het gaat om iets meer dan 111 duizend euro aan contanten, afkomstig uit de kassa's in de warenhuizen. De transporteur heeft het geld nog steeds onder zich. Volgens de curatoren behoort het toe aan V&D. Onder leiding van de rechter-commissaris zouden de curatoren daar met het bedrijf over spreken, maar door de coronacrisis is dat nog niet gebeurd. Het komende halfjaar moet dat gesprek alsnog gaan plaatsvinden. Er is nog geen datum geprikt, zegt de faillissementsmedewerker van de curatoren desgevraagd tegen RetailNews.

Aanvankelijk hield G4S ruim een miljoen vast, om zo openstaande facturen van vóór het faillissement van V&D te verrekenen. Over het grootste deel van het bedrag werd destijds overeenstemming bereikt.

Uit eerdere verslagen was al duidelijk dat de ruim tweeduizend gewone schuldeisers van V&D naar hun geld kunnen fluiten. Daarvoor zit er te weinig in de boedel. Dat geldt ook voor de iets meer dan vierhonderd gewone schuldeisers van dochter La Place. De curatoren hopen eind dit jaar het faillissement definitief af te wikkelen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!