Tweede Kamer wil verbod op smaakjes e-sigaret

Tweede Kamer wil verbod op smaakjes e-sigaret

Staatssecretaris Blokhuis wil smaakjes voor de e-sigaret verbieden. Het gaat onder meer om smaakjes als aardbeienijs en hazelnootpasta. Door die varianten in de ban te doen, zouden e-sigaretten minder aantrekkelijk zijn voor jongeren. Dat schrijft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer. 

Tabakssmaken blijven wel beschikbaar, zodat rokers de e-sigaret kunnen gebruiken om te stoppen. Volgens Blokhuis richten fabrikanten zich met alle andere smaakjes te vaak op een te jeugdige doelgroep. 

"De nieuwe inzichten bevestigen dat de rookvrije generatie die er aankomt ook een e-sigaretvrije generatie moet zijn", aldus Blokhuis. "Voor e-sigaretten met allerlei verleidelijke smaakjes is daarin geen plaats."

Het bevorderen van een rookvrije generatie houdt bovendien in dat verhittingsapparaten voor tabak, zoals IQOS, wettelijk aan banden gelegd worden. Voor deze apparaten gaan dezelfde regels gelden als voor rookproducten zoals sigaretten, wat onder meer een uitstalverbod, leeftijdsgrens en reclameverbod betekent.

Eerder dit jaar werd roken op de treinstations al in de ban gedaan en werden 136 tabaksverkooppunten bij de NS gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!