'Galeria sluit ook merendeel Karstadt Sports-filialen'

'Galeria sluit ook merendeel Karstadt Sports-filialen'

Galeria Karstadt Kaufhof sluit twintig van de in totaal dertig filialen van Karstadt Sports en zet daarmee nog eens zevenhonderd banen op de tocht. Dat meldt het Duitse Weser Kurier. Eerder werd bekend dat de keten 62 warenhuizen wil sluiten. 

Het sluiten van de Galeria-filialen leidt in Duitsland, waar de keten zo’n 170 warenhuizen heeft, tot angst voor verlaten binnensteden. Ook zouden zo’n vijfduizend van de 28 duizend banen verdwijnen. Medewerkers spreken dan ook over een ‘vreselijke beslissing’. De Duitse vakbond Verdi hoopt nog steeds de sluiting van sommige vestigingen te kunnen voorkomen. De directie liet echter aan zijn medewerkers weten geen alternatief te zien. 

Over de periode waarin de warenhuizen van Galeria gesloten waren als gevolg van de virusuitbraak, verloor de keten ruim een half miljard euro. De warenhuizen zijn inmiddels weer open, maar de klandizie is nog steeds beperkt en de koopbereidheid laag. Daardoor rekent het bestuur op een totaal omzetverlies van een miljard euro als gevolg van de coronacrisis. 
 

Reacties 1


Rudy Bos 23 jun, 11:31

Dit is afgelopen zaterdag, een dag na de bekendmaking van de sluiting van 62 Galeria vestigingen, reeds naar buiten gebracht. Dit is niet echt actueel nieuws redactie...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!