Amac opent winkel in oude postkantoor Utrecht

Apple-verkoper Amac heeft vrijdag in het oude postkantoor aan de Neude in Utrecht een winkel geopend. Het gaat om een vestiging van 250 vierkante meter, met een reparatie-afdeling en een trainingsruimte.

Het veel kleinere filiaal aan de Bakkerstraat in Utrecht is sinds 1 juni dicht. Het aantal vestigingen in de Domstad blijft daarmee op drie: behalve de nieuwe winkel is er nog een filiaal op de Mariaplaats en bij het hoofdkantoor in The Wall langs de A2. De winkel op de Mariaplaats was vijftien jaar geleden de eerste van Amac, dat inmiddels zo'n vijftig zaken in ons land heeft.

In Post Utrecht, zoals het gebouw heet, is ook voor het eerste de nieuwe huisstijl te zien. Ceo Ed Bindels: "We zijn niet zomaar een Apple-winkel, we zijn Amac en daarbij hoort een herkenbare, eenduidige huisstijl. Een eigen gezicht." Vrijwel alle zogenoemde Apple Premium Sellers ter wereld hebben een houten vloer. "We wilden een stenen grijze vloer, om in lijn te blijven met de oorspronkelijke architectuur van het oude postkantoor. Uiteindelijk kregen we toestemming van Apple. Wij zijn voor zover ik weet de enige Apple Premium Reseller in Europa die zo'n vloer heeft", aldus Bindels.

In het oude postkantoor zitten verder de bibliotheek, Albert Heijn, Bever Buitensport, Søstrene Grene en Broese Boekverkopers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!