TerStal wil doorgroeien naar driehonderd winkels

TerStal wil doorgroeien naar driehonderd winkels

Kledingketen terStal wil doorgroeien van 220 naar driehonderd winkels. Dat zegt directeur/eigenaar Niek Gloudemans tegen Tubantia.

Het bedrijf kreeg er de afgelopen jaren elk jaar minimaal tien winkels bij. Er werken zo'n duizend mensen bij terStal, dat net als veel andere modebedrijven wel een flinke klap kreeg door de coronacrisis. Een kwart van de winkels was twee weken dicht. Doordat de omzet van maart tot en mei te hoog was, komt terStal niet in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Dat betekent dat terStal een miljoen euro netto moet terugbetalen. "In de periode maart tot en met mei komt bij ons het meeste geld binnen, meer dan de 25 procent die door de overheid als kwartaalgemiddelde wordt genomen. Heel zuur", zegt Gloudemans.

Online groeit het bedrijf flink. Het aantal bestellingen liep op tot tweehonderdduizend per jaar. Daardoor was een nieuw distributiecentrum noodzakelijk. "We waren er niet de eerste mee, maar met verkopen via online maken we een grote inhaalslag", aldus Gloudemans. "Vorig jaar kwam zeven procent van onze omzet uit online verkopen, dit jaar minimaal tien procent en volgend jaar moet het vijftien procent zijn."

Reacties

Dan mogen ze toch eerst wel eens die idiote regeling om geen contant geld meer te accepteren terugdraaien!

Geplaatst door J.C. van der Ree op 29 juni 2020 om 11:07

Er zijn in elk geval al 18 winkels te koop in Dordrecht en omgeving ;-)

Geplaatst door Jan Janssen op 29 juni 2020 om 11:19

Weg met verplicht pinnen! Contant betalen weer toestaan.
Ik ben weg bij Ter Stal!

Geplaatst door Trijntje Merceij Snijder op 14 september 2020 om 17:56

Ik sluit me aan bij de reactie van mijn vrouw, Trijntje Merceij Snijder:
Verplicht pinnen, NEE
CASH betalingen weer toestaan

Geplaatst door Fans Merceij op 14 september 2020 om 17:58