Oprichter: moederbedrijf Miss Etam heeft toekomst

Oprichter: moederbedrijf Miss Etam heeft toekomst

Dieter Penninckx, die 1 mei opstapte als ceo bij de Belgische modegroep FNG (het moederbedrijf van Miss Etam), blijft in de toekomst van het bedrijf geloven. Dat zegt hij in een interview met De Standaard, het eerste sinds zijn vertrek.

Penninckx: "Het is niet de eerste keer dat FNG onder druk staat of dat er spannende momenten zijn, maar ik geloof echt in de toekomst van het bedrijf. Uiteraard is een transfor­matie nu noodzakelijk, dat moet ik niet verbergen." Penninckx, een van de oprichters in 2003, vertrok om gezondheidsredenen.

FNG torst een enorme schuldenberg met zich mee, onder meer door de overname van het Zweedse e-commercebedrijf Ellos. Vorig jaar leed FNG een nettoverlies van 292,1 miljoen euro. De handel in het aandeel ligt als sinds mei stil. FNG, dat ook nog eens zwaar is geraakt door de coronacrisis, heeft zijn schuldeisers uitstel van betaling gevraagd. Vrijdag bleek dat nog niet alle geldschieters daarmee akkoord zijn.

FNG meldde vorige week dat het tientallen winkels in België sluit. Alle zeventien winkels van Fred & Ginger en Ginger gaan dicht en een deel van de vestigingen van Brantano, Boutik by Brantano en Concept of Fashion verdwijnt. Ook op het hoofdkantoor wordt ingegrepen. Nederland blijft dit keer buiten schot. In oktober vorig jaar verdwenen er vijftig banen doordat alle kantooractiviteiten werden gecentreerd op één plek, op het kantoor in Diemen. In januari maakte FNG bekend dat alle winkels van Promiss en 38 filialen van Steps in Nederland dichtgaan. Dat is inmiddels gebeurd.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!