Detailhandel boekt grootste omzetgroei in 14 jaar

Detailhandel boekt grootste omzetgroei in 14 jaar

De detailhandel heeft in mei 8,2 procent meer omzet geboekt ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het gaat om de grootste groei in veertien jaar tijd. 

De omzet van non-foodwinkels groeide in mei met 1,2 procent; de eerste groei sinds het begin van de coronacrisis. Volgens het statistiekbureau hebben de coronamaatregelen een divers effect gehad op de detailhandel. Zo noteerden de winkels in doe-het-zelfartikelen opnieuw een recordstijging qua omzet, maar hadden veel kleding- en schoenenwinkels in mei te kampen met omzetdalingen. De verliezen waren wel minder groot dan in de maanden maart en april.

Ook de drogisterijen draaiden (een fractie) minder omzet dan een jaar eerder. Meubelzaken, winkels in consumentenelektronica en witgoed en winkels in recreatie-artikelen zagen hun omzet juist stijgen. 

Winkels in de foodsector boekten ruim tien procent meer omzet dan in mei 2019. De supermarktomzet lag 10,3 procent hoger dan een jaar eerder, die van speciaalzaken 8,1 procent. 

De online omzet was vorige maand bijna vijftig procent hoger ten opzichte van een jaar eerder. Dit was - op april dit jaar na – de grootste omzetstijging sinds de publicatie van de internetverkopen in januari 2014.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!