Sneakers start door onder zelfde eigenaar

Sneakers start door onder zelfde eigenaar

Schoenenketen Sneakers maakt een doorstart. Dat bevestigt curator Job Molkenboer aan RetailNews. Onder de doorstart vallen de webshop en de 22 franchisevestigingen. 

Sneakers maakt een doorstart bij 3-A Holding bv., een ander bedrijf van Erik Achten (die eerder het failliet verklaarde Sneakers Concept en Sneakers Stores in bezit had). Daarmee blijft de schoenenketen in handen van de voormalige eigenaar. "De 25 eigen winkels van Sneakers vallen buiten de doorstart en blijven daarom dicht", vertelt Molkenboer. 

Op 14 juni viel het doek voor Sneakers. Reden voor het faillissement was, volgens de curator, een combinatie geweest van het slechter wordende retaillandschap van de afgelopen jaren en de coronacrisis. 

Reacties 7


Mike Jansen 1 jul, 10:59

Klinkt weer als een prachtig stukje faillissementsfraude of in elk geval een vooropgezet plan. De fysieke winkels liepen niet en Dhr. Achten kon niet onder de huurcontracten uit. Wat doe je dan? Faillissement aanvragen en vrolijk verder gaan waar je gebleven was. Natuurlijk liepen de franchise winkels net zo slecht, maar daar haalt Dhr. Achten inkomsten uit en de huurlasten zijn zijn probleem niet, dus die neem je lekker wel mee. Het wordt hoog tijd dat er iets gedaan wordt aan dit soort schijnconstructies.


Machiel R 1 jul, 11:34

Als dat zo is Mike, dan zit de verhuurder ook te slapen. Meebewegen met je huurder is in deze tijden noodzaak. Ik denk eerder dat het concept van Sneakers niet meer werkt, te veel concurentie van grote jongens als JD Sports, Snipes, etc.


henk Jan Warnaar 1 jul, 13:05

De grote baasjes hebben er geen last van , maar de kleinere ondernemers zijn de dupe. die gaan het fallisement 3x dubbel terug betalen.
schandalig.


Bas Takken 1 jul, 13:26

Top, mooi voor de winkelstraat dat deze keten behouden blijft.


Didier Wouters 2 jul, 21:57

Dan mogen ze in Breda snel weer een winkel openen!


R Gilbert 15 mrt, 11:53

Jaren lang voor deze man gewerkt. Maar als er iemand is die niets om zijn personeel geeft is het Erik Achten wel.
Ik heb nog nooit zo`n arrogante man meegemaakt. Hij heeft in 2017 al zijn trouwe maar vooral personeel met veel kennis en de gun factor ingeruild voor het personeel van het toen failliete pro sport die niet de drive had die het oude personeel wel had. Hier is meneer Achten de fout mee ingegaan en ik zou zeggen KARMA is a b*tch Erik :)


R Gilbert Gilbert 15 mrt, 11:59

@Machiel R

NIKE heeft het contract met sneakers verbroken, hij kon geen NIKE meer kopen via de reguliere weg en liet hij nu net ongeveer 70% van zijn omzet uit Nike sneakers halen. Dit in combinatie met het binnen halen van ongekwalificeerd personeel van het failliete pro sport heeft deze man de das omgedaan! Dat heeft niets te maken met de concurrentie want sneakers liep ontzettend goed met het oude personeel en hun regio manager Monique (L)
Maar Erik heeft deze mensen ingeruild voor personeel wat incompetent is gebleken maar ze waren wel veeeel goedkoper en aangezien Erik Achten een geldwolf is heeft dit hem uiteindelijk de kop gekost.. geen medelijden met deze man !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!