De formule Boutik by Brantano van de geplaagde modegroep FNG in België verdwijnt. Daarnaast gaan negentien winkels van Brantano dicht, meldt De Standaard.

Boutik by Brantanto heeft zes winkels, in Ninove, Oostende, Schelle, Lochristi, Sint-Denijs-Westrem en Dendermonde. Eind 2018 gingen de eerste vestigingen open. Daarnaast is een lijst uitgelekt met de filialen van gewone Brantano's die dichtgaan. In Vlaanderen gaat het om Menen, Tienen, Mol, Ronse, Londerzeel, Wevelgem, Knokke-Heist, Beringen en Wemmel. In Wallonië gaan er volgens de krant tien dicht.

De vakbonden zijn boos dat de lijst is uitgelekt. Volgens hen is het nog veel te vroeg om het over sluitingen te hebben. Ze verzetten zich er dan ook tegen. Eerder in de week vroegen de rechtbank in Mechelen om tijdelijke bewindvoerders aan te stellen bij FNG, waar ook Miss Etam onder valt. De bonden hebben geen vertrouwen in de huidige top. 

FNG laat op zijn beurt weten de lijst niet zelf uitgelekt te hebben, maar ontkent tegelijkertijd het sluiten van de winkels niet. Het modeconcern sluit de winkels omdat het in grote problemen verkeert. Vorig jaar werd er een megaverlies van 292,1 miljoen euro geleden, daarnaast heeft de groep vele honderden miljoenen euro's schuld.