Coronacrisis slaat gat in jaarwinst Primark

Coronacrisis slaat gat in jaarwinst Primark

Primark verwacht dat zijn jaarwinst van 2020 flink terugloopt. De retailer hoopt dit jaar een resultaat tussen de 300 en 350 miljoen pond neer te zetten (omgerekend tussen de 331 en 389 miljoen euro). In 2019 schreef de Britse modeketen nog een winst van 913 miljoen pond in de boeken. 

De winstkeldering is te verklaren door het coronavirus dat de retailer dwong om het gros van zijn winkels voor enkele weken te sluiten. Daarbij is Primark niet online actief, dus kon het zijn gemiste omzet niet via e-commerce compenseren. 

Door het sluiten van de winkels kelderde de omzet in het derde kwartaal met 75 procent. Ondertussen moesten de huur van de panden en de salarissen wel doorbetaald worden. Primark laat weten inmiddels goede afspraken met de verhuurders gemaakt te hebben over de huur in die periode.

Op het moment zijn er 367 Primark-winkels open. De overige acht winkels (verspreid over de Verenigde Staten en Schotland) gaan ook binnenkort weer open. De negentien winkels van Primark in Nederland gingen begin mei al open.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!