Meerdere biedingen op failliete keten Smit Mode

Meerdere biedingen op failliete keten Smit Mode

Meerdere partijen hebben biedingen uitgebracht op de failliete keten Smit Mode, met achttien winkels in de omgeving van Dordrecht. Dat meldt curator Kees van den Bergh desgevraagd aan RetailNews.

Of er ook partijen tussenzitten die alle winkels willen overnemen, wil de curator niet zeggen. "Mijn streven is om zo veel mogelijk winkels in de doorstart te betrekken. Het proces is gaande." Hij verwacht er volgende week meer over te kunnen zeggen.

Smit Mode werd twee weken geleden failliet verklaard. Het in 1872 opgerichte familiebedrijf had zelf uitstel van betaling aangevraagd. Door de coronacrisis was de omzet fors teruggelopen.

Reacties

De huidige directie is niet capabel gebleken.. zo’n mooi bedrijf te laten klappen.
Mijn hoop is gevestigd op een partij die het winnende bod heeft geplaatst en dat curator niet alleen voor het geld gaat maar inziet dat met die 2 aan het roer het op een faillissement uit is gedraaid. Zou bijzonder zijn als zij weer kunnen doorstarten. Laten we dat met z’n allen hopen

Geplaatst door Karel Arma op 2 juli 2020 om 22:01

Nou Karel daar heb je wel een punt denk ik.
Faillissementsfraude is aan de orde van de dag!
Onder het mom Corona .. bah

Geplaatst door Simon Lecht op 3 juli 2020 om 10:16

Geachte heren K.Arma en S.Lecht, bedankt voor uw visies, maar ze blijken ongefundeerd als er gekeken wordt naar de feiten: in een bedrijfstak dat de afgelopen jaren elk jaar met bijna een 1-procentpunt kromp, heeft de Smit Mode directie het bedrijf door de Global Financial Crisis gehaald, het bedrijf uitgebreid, en het bedrijf gemiddeld met 3.1 CAGR procentpunt weten te laten groeien. Dat is een prestatie die niet veel MKB bedrijven in deze markt hebben kunnen nadoen. In tegenstelling tot uw beweringen en beschuldigingen die niet op feiten gestoeld zijn, zal de directie en ook haar zeer betrokken medewerkers gecomplimenteerd moeten worden met hoe zij in deze situatie staan en handelen. Met deze ongegronde verdachtmakingen doet u ook de Smitmode medewerkers en hechte klantenbasis veel pijn.

Geplaatst door W Aarheid op 3 juli 2020 om 11:11

Ik zou zeggen check het faillissementsverslag van de curator.....

Geplaatst door M Ediation op 3 juli 2020 om 11:43

Wat een grappige discussie van wat lijkt tussen de betrokken partijen. Maar toch vraag ik me af als het bedrijf zo’n goede groei heeft laten zien waarom het toch failliet gegaan is? Dit kan niet alleen door de Coronacrisis komen. Je denk dan toch snel aan buitensporige uitgaven en/of geen goed budgetbeleid. Misschien geen of te late focus op de online markt wat voor een bedrijf in die omvang noodzakelijk is. Te weinig vlees op de botten.
Wat niet wegneemt dat het doodzonde is van een bedrijf wat al zolang bestond en al haar medewerkers die hierdoor op straat staan, maar als er meerdere partijen interesse hebben tot overname zou de schade voor de medewerkers nog best wel eens mee kunnen vallen.

Geplaatst door Hans de Winter op 3 juli 2020 om 20:34

De winkel had jaren geleden al dicht gemoeten

Geplaatst door Vic Vic op 4 juli 2020 om 16:02

inderdaad wel een interessante discussie om te lezen.
en heel erg onbegrijpelijk dat een bedrijf met zulke groeicijfers omvalt, waar andere gelijkwaardige bedrijven met mindere resultaten in het verleden deze crisis wel gaan overleven en sommigen nog kunnen investeren. weliswaar nog geen reden om met modder te gooien maar een vraagteken bij de achtergrond van het faillissement is misschien wel gepast. laten we hopen dat er voor het personeel een goede partij wordt gevonden waarmee ze samen de toekomst in kunnen

Geplaatst door Patrick Koole op 6 juli 2020 om 19:57

Laatste nieuws

RetailTrends