'Verkoop eetbare cannabisproducten in toeristenwinkels moet stoppen'

'Verkoop eetbare cannabisproducten in toeristenwinkels moet stoppen'

De verkoop van eetbare cannabisproducten in toeristenwinkels in Amsterdam moet stoppen. Dat vindt de gemeenteraad. Die wil dat burgemeester Femke Halsema onderzoekt hoe ze dat voor elkaar kan krijgen.

Het gaat om cannabisproducten, al dan niet nep, als koekjes, ijsjes, lolly's en donuts. Volgens de raad duiken ze steeds vaker op in de etalages van souvenirwinkels. Dat terwijl er strenge eisen gelden voor coffeeshops, die geen reclame mogen maken.

Bovendien vindt de raad, die de motie van CDA en D66 aannam, dat de verkoop van zulke artikelen bijdraagt aan het imago van Amsterdam als drugsstad voor toeristen. "Het is goed om dat imago te wijzigen."

 

 

Reacties

Wederom betutteling als je het mij vraagt. Ok cannabis is misschien niet de meest gezonde voeding maar als we het daar dan toch over gaan hebben ban dan ook meteen suiker en slechte vetten uit de straten van Amsterdam want deze 2 ingrediënten zijn schadelijker en verslavender voor de mens en ook slecht voor het milieu dan de cannabis die een relatief kleine groep mensen tot zich neemt

Geplaatst door Dennis C op 6 juli 2020 om 11:03

Laatste nieuws

RetailTrends