FNV wil vijf procent erbij voor winkelpersoneel

FNV wil vijf procent erbij voor winkelpersoneel

Vakbond FNV wil een loonsverhoging van vijf procent voor personeel van winkels die goed draaiden tijdens de coronacrisis. Bij de supermarkten was die eis al neergelegd.

"Winkelmedewerkers verdienen op dit moment rond de tien euro of net iets meer per uur", zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen. "Jongeren verdienen vaak nog minder. Het is tijd voor waardering, al het applaus van de afgelopen tijd mag niet vrijblijvend zijn." Volgens Vermeulen wordt de eis breed gedragen door het winkelpersoneel. "Voor de werkers in vitale beroepen met een laag salaris is dit tevens een grote stap richting een leefbaar loon van veertien euro per uur." 

Volgens de FNV zagen veel winkels hun omzet toenemen. De bond wijst vooral op de supermarkten en de bouwmarkten. Maar ook Wibra deed het volgens de FNV goed. "In sommige weken lag de omzet tien procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, soms zelfs een stijging van veertig procent. Als dank heeft de directie van de Wibra het personeel laten weten dat zij een ijsje mag kopen."

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!