Directie moederbedrijf Miss Etam vervangen; oprichters buitenspel

Directie moederbedrijf Miss Etam vervangen; oprichters buitenspel

De noodlijdende modegroep FNG heeft de volledige directie vervangen. Voormalig VRT-baas Paul Lembrechts is aangesteld als ceo ad interim. Hij is de derde ceo in twee maanden tijd.

Nadat ceo en medeoprichter Dieter Penninckx in mei vertrok, is nu ook het doek gevallen voor medeoprichters Anja Maes en Manu Bracke. Ze hadden FNG in 2003 opgericht. Maes en Bracke worden vervangen door Richard Turk (managing director FNG Nederland) en Nathasja Van Bael (financieel directeur). Lembrechts is de opvolger van Yves Pollé, die pas vorige maand aantrad als crisismanager. De vakbonden vroegen vorige week om tijdelijke bewindvoerders, omdat ze totaal geen vertrouwen hadden in de top.

FNG verkeert in grote problemen. Het concern leed vorig jaar een verlies van bijna driehonderd miljoen euro en heeft een schuld van vele honderden miljoenen euro's. FNG bekent in het voorlopige jaarverslag dat het van sommige internationale transacties geen idee heeft hoe ze in elkaar steken. De onderliggende stukken ontbreken, zijn onvolledig of onduidelijk. De handel in het aandeel FNG ligt al sinds mei stil vanwege een onderzoek van beurswaakhond FSMA. FNG maakte vorige maand bekend dat in België tientallen winkels worden gesloten. In Nederland werden eerder al banen en winkels geschrapt.

FNG zegt dat het streeft naar volledige transparantie omtrent het verleden. "In het jaarverslag 2019 zal de informatie waarover de groep beschikt bekend worden gemaakt." 

 

Reacties 2


Cok Arkesteijn 6 jul, 13:52

Wat een geklooi bij deze organisatie en komen ze hier ooit goed uit?


Rachel Wakimura 6 jul, 21:52

Het is een politiek getint schaakspel, dat kan soms inderdaad erg lang duren :)

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!