Ook Praxis stapt in zonnepanelen

Ook Praxis stapt in zonnepanelen

Praxis is vorige week gestart met de verkoop en verhuur van zonnepanelen. De doe-het-zelfketen wil zijn klanten naar eigen zeggen stimuleren tot woningverduurzaming en verdere invulling geven aan het MVO(Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)-beleid. In april begonnen ook bouwmarkt Gamma en diens zusterbedrijf Karwei met de verkoop van zonnepanelen. 

Praxis werkt voor deze nieuwe productgroep samen met zonnepaneelverhuurder Solease. Volgens de keten wil maar liefst de helft van de Nederlanders, die ze nog niet heeft, zonnepanelen. Door de panelen te verhuren, valt volgens Praxis een grote drempel weg. "Hierdoor zijn zonnepanelen bereikbaar voor iedereen", aldus algemeen directeur Corine Duchenne. "Met de verhuur en verkoop van zonnepanelen speelt Praxis ook in op de trend waarbij steeds meer consumenten hun huis willen verduurzamen."

Praxis is onderdeel van doe-het-zelfconcern Maxeda, dat een goed resultaat neerzette over de eerste helft van dit jaar. Door het goede klusweer in maart, april en mei in Nederland met 41 procent ten opzichte van vorig jaar. In mei noteerde Maxeda een vergelijkbare omzet die 44 procent hoger lag dan in 2019.

Reacties 6


Johan Van Eijden 7 jul, 10:14

Waarom worden die panelen niet gewoon los verkocht ! De prijzen worden kunstmatig hoog gehouden welke gek gaat dat nou huren !


Kees Van keulen 7 jul, 12:41

Nou duur valt mee. Heb er 18 laten leggen van 400 wp. En zit na 9 dagen op 240 kwh na week regen.nu overgestapt naar pure energie(hoogste salsering) en kom nu per maand op 41€!! gek als je gaat huren. Had ze bij Sents vandaan. 10x 400 wp voor 3650. kost bijna niets en met 3 jaar terug verdiend


Com Ment 7 jul, 16:21

....’ kom nu per maand op €41!
Dit bedrag is hartje zomer. M.i. Is 36 x 41 nu geen €1500. Voorlopig dus niet in drie jaar terugverdiend. Volgens mij doe jij er 7 jaar over en nog veel langer als de stroom niet mag teruggeven. Kunstmatig hoog.....nee vraag en aanbod op basis van een ‘ heel mooi’ rendement.


Kees Van keulen 7 jul, 19:24

Wek circa 8000 op per jaar. Gebruik zelf 3000. Betaal hierdoor geen energiebelasting,in totaal leveren de panelen me 1279€ aan stroom en belasting per jaar.Krijg 1000 subsidie uit pot flevoland en 1250 van btw teruggave.


Kees Kees 7 jul, 19:27

Daarnaast 5 jaar vastgezet wat me 350 aan korting oplevert en bij pure energie bleek de gasprijs met 31 cent gezakt. En na bouwvak warmtepomp gekoppeld aan Vloerverwarming.


Gerard Durang 7 jul, 23:15

Goed zeg, maar heb toch liever een bedrijf waar ze ook echt zonne-energie nowhow hebben. Heb mijn zonnepanelen bij www.nl-zonnepanelen.nl gekocht. Echt top, via een bestelsysteem. Zelf installeren en hulp op afstand. Dat werkte voor mij goed.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!