Praxis is vorige week gestart met de verkoop en verhuur van zonnepanelen. De doe-het-zelfketen wil zijn klanten naar eigen zeggen stimuleren tot woningverduurzaming en verdere invulling geven aan het MVO(Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)-beleid. In april begonnen ook bouwmarkt Gamma en diens zusterbedrijf Karwei met de verkoop van zonnepanelen. 

Praxis werkt voor deze nieuwe productgroep samen met zonnepaneelverhuurder Solease. Volgens de keten wil maar liefst de helft van de Nederlanders, die ze nog niet heeft, zonnepanelen. Door de panelen te verhuren, valt volgens Praxis een grote drempel weg. "Hierdoor zijn zonnepanelen bereikbaar voor iedereen", aldus algemeen directeur Corine Duchenne. "Met de verhuur en verkoop van zonnepanelen speelt Praxis ook in op de trend waarbij steeds meer consumenten hun huis willen verduurzamen."

Praxis is onderdeel van doe-het-zelfconcern Maxeda, dat een goed resultaat neerzette over de eerste helft van dit jaar. Door het goede klusweer in maart, april en mei in Nederland met 41 procent ten opzichte van vorig jaar. In mei noteerde Maxeda een vergelijkbare omzet die 44 procent hoger lag dan in 2019.