Sneakers leed ook vorig jaar al een fors verlies. Ook in 2018 stond de schoenenketen in de min. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curator.

De keten ging in juni van dit jaar failliet. Door de coronacrisis viel vanaf maart de omzet grotendeels weg, dat terwijl het al niet denderend ging. Vorig jaar boekte Sneakers een verlies van ruim anderhalf miljoen euro, in 2018 stond de keten 138 duizend euro in het rood. Van 2015 tot en met 2017 was Sneakers wel winstgevend. "Hoewel in beperkte mate in relatie tot de gerealiseerde omzet", schrijft de curator.

Toen onderhandelingen over huurverlaging weinig uithaalden, vroeg eigenaar Erik Achten het faillissement van Sneakers aan. Zo'n twee weken later kwam het tot een gedeeltelijke doorstart: de 25 eigen winkels gaan dicht, de 22 franchisevestigingen gaan door. Achten zet Sneakers met een andere bv voort. De curator schrijft dat hij feitelijk niet om deze bv (Rikon Holding) heen kon, omdat deze bijna alle pandrechten heeft en een vordering had openstaan van ruim 2,8 miljoen euro.