Hornbach-directeur: 'Potentie online misschien een beetje onderschat'

Hornbach-directeur: 'Potentie online misschien een beetje onderschat'

Dat Hornbach-klanten in zoveel productgroepen online zoveel kopen als vandaag de dag gebeurt, had directeur Evert de Goede enkele jaren terug niet voorzien. Dat vertelt hij in de nieuwste podcast van RetailTrends.

Hornbach opende in mei een nieuw distributiecentrum in Eindhoven. Aanleiding was de sterke groei van e-commerce. De online omzet is in twee jaar tijd verdubbeld. Een aantal jaren terug zag De Goede vooral potentie in online voor groepen als elektrisch gereedschap. “Dat we nu ook gipsplaten van vier meter bezorgen had ik inderdaad niet zo ingeschat.”

De groei van online gaat niet ten koste van de winkels, zegt De Goede. “Het is zeker niet zo dat online alles bepaalt. De winkels zijn en blijven het belangrijkst.” Enkele jaren terug zei hij als eens dat Hornbach bij iedere nieuwe vestiging een procent marktaandeel wint. “Dat is nu zelfs nog iets meer.”

Hornbach heeft nu vijftien winkels in Nederland en wil in ieder geval doorgroeien naar 25. Mogelijk worden dat er zelfs dertig, zegt de directeur. In compacte winkels, zoals die in thuismarkt Duitsland al bestaan, ziet De Goede voor ons land nog altijd niets. 

De Goede gaat in de podcast onder meer in op de gevolgen van de coronacrisis en de eindeloze juridische gevechten met branchegenoten wanneer er een nieuwe vestiging komt. Luister hier de hele podcast.
 

Reacties

Wel erg dat ze nu de corona crisis 3 maanden ver is nog steeds de online verkopen niet op orde hebben, daarnaast betaal je woeker prijzen voor het bezorgen € 75,- op een bestelling van amper € 100,-

Geplaatst door Jo Bemelmans op 8 juli 2020 om 16:18

Je kunt het ook gewoon gaan halen hoor Jo

Geplaatst door Ben Edel op 9 juli 2020 om 08:56

In 4 winkels geweest was op voorraad volgens online maar helaas niet in de schappen!! Stond nog buiten,šŸ˜‚

Geplaatst door Rinus Dekkers op 9 juli 2020 om 12:26

Van die "woekerprijzen" is niet helemaal waar. De verzendkosten bedragen € 20,95 . Plaatmateriaal van 2,50 x 1,20 kost wel €99,95

Geplaatst door Frans Van der Burgt op 9 juli 2020 om 13:03

Als je dicht bij een hornbach woont dan zijn de verzenkosten prijzig, vergeet niet dat voor lange materialen veel mensen een boedelbak huren. Dan valt verzenden best mee

Geplaatst door R Schra op 9 juli 2020 om 21:27

Hornbach zou easy 2x meer omzet kunnen doen. Ze hebben online nog nauwelijks op orde terwijl er wel een uniek assortiment is, marketing, verzendingen en partnerships (oa. geen affiliate) staat nog op het niveau van ‘online zou wel eens heel groot kunnen worden’.

Geplaatst door Bavink Jaap op 17 juli 2020 om 07:52

Laatste nieuws

RetailTrends