Modegroep FNG, moederbedrijf van Miss Etam, is de komende drie maanden beschermd tegen zijn schuldeisers. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Mechelen vandaag besloten.

Daarmee gaat de rechtbank in op het verzoek van de noodlijdende modegroep om negentig dagen schuldbescherming te krijgen. De bescherming geldt voor drie vennootschappen: FNG International NV, Brantano NV en Market Retail Belgium BV. Vóór 4 september moet FNG een reorganisatieplan opstellen, dat de schuldeisers nog diezelfde maand moeten goedkeuren.

Het bedrijf spreekt van 'een nieuwe positieve stap in de redding van de FNG-groep' en hoopt naar eigen zeggen dat deze stap zal bijdragen tot een globale oplossing ‘en in het bijzonder de benodigde financiering, in het belang van alle stakeholders’.

Eerder deze week maakte FNG bekend dat het de volledige directie heeft vervangen. Voormalig VRT-baas Paul Lembrechts is aangesteld als ceo ad interim - de derde ceo in twee maanden tijd. FNG verkeert in grote financiële problemen. Het concern leed vorig jaar een verlies van bijna driehonderd miljoen euro en heeft een schuld van vele honderden miljoenen. Vorige maand werd bekend dat de modegroep tientallen winkels in België zal sluiten. In Nederland werden eerder al banen en winkels geschrapt.