Moederbedrijf Miss Etam drie maanden beschermd tegen schuldeisers

Moederbedrijf Miss Etam drie maanden beschermd tegen schuldeisers

Modegroep FNG, moederbedrijf van Miss Etam, is de komende drie maanden beschermd tegen zijn schuldeisers. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Mechelen vandaag besloten.

Daarmee gaat de rechtbank in op het verzoek van de noodlijdende modegroep om negentig dagen schuldbescherming te krijgen. De bescherming geldt voor drie vennootschappen: FNG International NV, Brantano NV en Market Retail Belgium BV. Vóór 4 september moet FNG een reorganisatieplan opstellen, dat de schuldeisers nog diezelfde maand moeten goedkeuren.

Het bedrijf spreekt van 'een nieuwe positieve stap in de redding van de FNG-groep' en hoopt naar eigen zeggen dat deze stap zal bijdragen tot een globale oplossing ‘en in het bijzonder de benodigde financiering, in het belang van alle stakeholders’.

Eerder deze week maakte FNG bekend dat het de volledige directie heeft vervangen. Voormalig VRT-baas Paul Lembrechts is aangesteld als ceo ad interim - de derde ceo in twee maanden tijd. FNG verkeert in grote financiële problemen. Het concern leed vorig jaar een verlies van bijna driehonderd miljoen euro en heeft een schuld van vele honderden miljoenen. Vorige maand werd bekend dat de modegroep tientallen winkels in België zal sluiten. In Nederland werden eerder al banen en winkels geschrapt.
 

Reacties 1


P G 8 jul, 17:31

"Een positieve stap". Dit is echt kansloos.
Leveranciers gaan echt niet wachten en nog produceren voor FNG. Als er onzekerheid is trekken fabrikanten zich terug en hoe gaan Miss Etam en de andere merken dan omzet maken. Het is een simpel rekensommetje. Als je op 180 dagen betaald en je hebt een grotere schuld dan je omzet. Dan ga je er gewoon aan. Net als Madoff. Het is ontzettend jammer voor de mooie merken van FNG, maar dit kan geen stand houden. Sterkte voor al het personeel

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!