De top van modegroep FNG heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan het manipuleren van de beurskoers. Dat stelt de Belgische beurswaakhond FSMA. Die breidt het onderzoek naar de moedermaatschappij van Miss Etam uit en draagt het dossier over aan justitie.

De FSMA begon vorig jaar al een onderzoek naar FNG. Aanleiding waren de jaarcijfers over 2018. Omdat de vereiste informatie over enkele transacties niet kon worden aangeleverd, werd de handel in het aandeel in mei dit jaar stilgelegd. De raad van toezicht van FNG had hierom gevraagd.

FNG verkeert in grote problemen. Het concern leed vorig jaar een verlies van bijna driehonderd miljoen euro en heeft een schuld van vele honderden miljoenen euro's. De coronacrisis maakte het er alleen maar erger op. FNG kreeg woensdag van de schuldeisers uitstel van betaling. Eerder deze week maakte het concern bekend dat het de volledige directie heeft vervangen. Voormalig VRT-baas Paul Lembrechts is aangesteld als ceo ad interim - de derde ceo in twee maanden tijd. FNG sluit in België tientallen winkels. Eerder gebeurde dat al in Nederland.