Mondkapje vanaf zaterdag verplicht in Belgische winkels

Mondkapje vanaf zaterdag verplicht in Belgische winkels

Vanaf zaterdag is het verplicht om in Belgische winkels en winkelcentra een mondkapje te dragen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen besloten na advies van de Hoge Gezondheidsraad.

Ook in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken is een mondkapje vanaf die dag verplicht. Wie geen kapje voordoet, riskeert een strafrechtelijke sanctie, zegt premier Sophie Wilmès. Zaken die herhaaldelijk de regels overtreden, kunnen worden gesloten.

Tot nu toe was een mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer en voor contactberoepen, zoals kappers. Kinderen jonger dan twaalf jaar hoeven geen kapje te dragen. Ook kunnen mensen om medische redenen worden vrijgesteld van de mondkapjesplicht.

De vakbonden en werkgeversorganisaties zijn blij met het besluit, al is de timing voor velen een verrassing. Eerder was gezegd dat pas komende woensdag een beslissing zou worden genomen. Werkgeversorganisatie NSZ wil wel dat de regering duidelijk uitdraagt dat als iedereen mondkapjes draagt het echt veilig is om te shoppen. Handelsfederatie Comeos wil niet dat winkels die zich niet aan de regels houden, kunnen worden gesloten. Ondernemers kunnen niet optreden als politieagent, zegt een woordvoerder tegen de VRT.

Reacties

Overschot aan mondkapjes vandaar deze maatregel!

Geplaatst door P T op 10 juli 2020 om 10:15

Laten wij van het najaar beginnen, Handen reinigen mondkapje opdoen deur uit
thuis komen handen wassen Mondkapje afdoen en weggooien. werkt in heel de wereld behalven in Nederland , hier werken zelf gebreiden mondkapjes
(aleen wanneer de pandemie weer groter wordt natuurlijk)

Geplaatst door c.t. de koning op 10 juli 2020 om 14:05

Corona hoax , schaapjes met maskers op hahaha hoe dom en naief zijn ze , de eilte lacht het dom volk huilt

Geplaatst door Marc Detox op 24 juli 2020 om 11:04

Laatste nieuws

RetailTrends