Het ontslag van de Action-medewerker die haar vader 1,69 korting gaf is van tafel. Volgens de rechtbank in Amsterdam had de discounter ook een goed gesprek met de verkoopster kunnen voeren in plaats van voor ontslag te kiezen.

De medewerkster had haar vader vijftien procent personeelskorting gegeven toen hij bij haar aan de kassa kwam. Om die korting te krijgen schakelde ze de hulp van een collega in. Bij een onderzoek naar buitensporige kasverschillen kwam de korting naar boven, maar personeelskorting is niet bedoeld voor vrienden, familie of bekenden. Aangezen de discounter een zerotolerancebeleid voert, werd de werkneemster ontslagen.

Volgens de rechtbank handelde de verkoopster ter goeder trouw, omdat ze ook de hulp van een collega vroeg. Zowel de werkneemster als haar collega waren niet op de hoogte van de regels omtrent de personeelskorting, stelt de rechtbank. Het ontslag moet daarom van tafel. De vrouw heeft recht op het terugbetalen van haar gemiste salaris en Action moet achthonderd euro aan juridische kosten betalen. 

Action is tamelijk streng voor zijn personeel. Eerder werd ook een vulploegmedewerker ontslagen omdat hij een tasje van drie eurocent niet had afgerekend. Ook deze zaak komt voor de rechter, op 24 juli.