Nieuwe coo voor noodlijdende modeketen Gerry Weber

Angelika Schindler-Obenhaus wordt coo bij Gerry Weber. Schindler-Obenhaus wordt daarmee verantwoordelijk voor de productie, inkoop en marketing van de noodlijdende modeketen. Dat meldt het Duitse Fashion Network.

Schindler-Obenhaus is op dit moment nog als bestuurslid werkzaam bij de Duitse modegroothandel Katag AG, waar ze verantwoordelijk is voor de inkoop, marketing en IT. Naar verwachting start ze in augustus of begin september bij Gerry Weber. 

In februari nam Alexander Gedat het stokje over van directeur Johannes Ehling, als interim-ceo. "In deze opstelling zijn we er zeker van dat we qua personeel optimaal gepositioneerd zijn om de huidige en toekomstige uitdagingen bij Gerry Weber het hoofd te kunnen bieden", aldus Tobias Moser, voorzitter van de raad van commissarissen.

Gerry Weber kampt al langer met financiële problemen. Aan het begin van dit jaar rondde het bedrijf zijn eerste herstructurering af, waarna het de goede kant op leek te gaan. De coronacrisis gooide echter roet in het eten, waarna het modeconcern zijn winstverwachting met honderd miljoen euro verlaagde. Onlangs werd bekend dat de schuldeisers 35 procent van hun vorderingen tot 31 december 2023 uitstellen, zodat het bedrijf meer ruimte heeft om opnieuw te herstructureren. Naar verwachting worden ten minste tweehonderd banen geschrapt. Gerry Weber heeft pakweg veertig winkels in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!