Kabinet wil dat cadeaubon twee jaar geldig blijft

Kabinet wil dat cadeaubon twee jaar geldig blijft

Een cadeaubon moet straks minimaal twee jaar geldig zijn. Daarvoor heeft staatssecretaris Mona Keijzer een concept-wetsvoorstel ingediend, schrijft De Telegraaf

Keijzer wil de minimale geldigheid van cadeaubonnen verhogen van de huidige twaalf maanden naar twee jaar. Eerder nam de Tweede Kamer hierover een motie aan.

"Meer dan de helft van de Nederlanders heeft ooit een cadeaubon laten verlopen, blijkt uit cijfers van de Consumentenbond. Ze komen er bijvoorbeeld op het moment van besteding achter dat ze te laat zijn en de waarde van de bon weg is", aldus de staatssecretaris. De beperkte geldigheid van cadeaubonnen is volgens haar veel consumenten een doorn in het oog. "Ik zet me op dit thema en bij andere onderwerpen actief in voor een eerlijke economie met voldoende bescherming voor consumenten."

Als het concept-wetsvoorstel wordt aangenomen, geldt de langere inlevertermijn zowel voor digitale als fysieke bonnen. Op dit moment zouden er zeker honderden miljoenen euro's verdampen door consumenten die ze te laat inruilen. De waarde van een cadeaubon kan ook verloren gaan als de betreffende winkel failliet gaat.
 

Reacties 1


Jan Janssen 17 jul, 14:13

Een consument die een jaar lang vergeet dat hij die bon heeft, denkt daar in het tweede jaar ook niet meer aan, dus of dat nou zoveel oplost vraag ik me af. Dit lijkt toch een beetje op de vergeetachtigheid van de consument afwentelen op de uitgever van de bon. Wil je die doorn in het oog bij de consument voorkomen, maak bonnen dan onbeperkt geldig.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!