'Marktplaats mogelijk in Noorse handen'

'Marktplaats mogelijk in Noorse handen'

De advertentietak van veilingsite eBay, waar onder meer Marktplaats onder valt, komt mogelijk in de handen van het Noorse branchegenoot Adevinta. Dat meldt persbureau Bloomberg. 

Eerder werd het hoogste bod voor de advertentietak neergelegd door de in Amsterdam gevestigde techinvesteerder Prosus. Nu eBay echter heeft aangegeven een minderheidsbelang in de tak te willen houden en Prosus een bod op alle aandelen heeft gedaan, worden de voorstellen van andere geïnteresseerden aantrekkelijker. 

Adevinta heeft een bod in contanten en in aandelen gedaan, waardoor eBay nog een belang in eigen handen houdt. Dat maakt het bod aantrekkelijk. Ook Blackstone, Permira en Hellman & Friedman hebben interesse in de advertentietak.

EBay kondigde in februari dit jaar aan zijn advertentiedivisie te willen verkopen. Activistische aandeelhouders zouden druk hebben uitgeoefend op de tak van het bedrijf, aangezien zij van mening zijn dat eBay waardevoller wordt voor beleggers als het bedrijf zich volledig focust op de veilingsite waar het zijn bekendheid aan ontleent. De verkoop zou volgens bronnen zo'n acht miljard dollar kunnen opleveren. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!