Er heerst onrust onder werknemers van discounter Big Bazar, omdat moederbedrijf Mirage Retail Group verschillende toeslagen wil afschaffen. Volgens vakbond FNV gaat het personeel er honderden euro's per jaar op achteruit. Dat meldt De Financiële Telegraaf

"Moederbedrijf Mirage Retail Group heeft eenzijdig het mes gezet in verschillende toeslagen", zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen. Ze stelt dat werknemers al niet veel verdienen. De toeslagen zorgen ervoor dat het personeel alsnog rond kan komen. Volgens de vakbond zou Big Bazar met het afschaffen van de toeslagen 750 duizend euro besparen.

In een brief aan de werknemers zou staan dat onder meer de zondagtoeslag wordt gehalveerd. Koopavond- en zaterdagtoeslag zouden volledig verdwijnen. 

Mirage Retail Group laat weten dat vorig jaar al ingestemd is met het omzetten van toeslagen in loon. "Er heeft een uitruil plaatsgevonden waarbij de toeslagen zijn verwerkt in loonschalen. De ondernemingsraad heeft daarmee ingestemd", aldus het moederbedrijf.