Detailhandel staat achter eventuele mondkapjesplicht

Detailhandel staat achter eventuele mondkapjesplicht

Mocht het RIVM toch een mondkapjesplicht willen invoeren, dan steunt DetailHandel Nederland dat. CBL, de brancheorganisatie voor supermarkten wil niet op de zaken vooruitlopen. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP. 

Detailhandel Nederland, de koepelorganisatie voor winkeliers, zegt bij te willen dragen aan de bestrijding van het coronavirus. "Als blijkt dat het dragen van mondkapjes daarbij effectief is dan zullen we dat besluit steunen", zegt een woordvoerder. Volgens hem is de veiligheid bij winkeliers erg belangrijk. De woordvoerder plaatst daarbij wel de kanttekening dat winkeliers dienstverleners zijn, en geen handhavers. "Het moet echter heel duidelijk zijn dat het dragen van mondkapjes de verantwoordelijkheid van het individu zelf is en niet van de winkelier."

Ook brancheorganisatie voor non-foodwinkels INretail zegt mee te willen gaan in een mondkapjesplicht, als het RIVM die maatregel toevoegt aan zijn beleid. Op dit moment is de vereniging nog geen voorstander van het dragen van mondkapjes in winkels. INretail pleit ervoor dat consumenten hun bezoekjes aan winkels spreiden over de week.

Blokker zegt meteen een mondkapjesplicht door te voeren "als daar bericht over komt van het RIVM". De winkelketen gaat er niet uit zichzelf toe over. Het CBL zegt ook de adviezen van het RIVM te volgen en niet op zaken vooruit te willen lopen. Het RIVM is vooralsnog geen voorstander van een mondkapjesplicht, maar de druk wordt groter. Zo pleiten de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam ervoor dat er op z'n minst onderzoek naar wordt gedaan. Ook diverse fracties in de Tweede Kamer willen dat.

De Bazaar in Beverwijk raadt bezoekers vanaf komend weekeinde aan overal een mondkapje te dragen. Volgens de markt is de maatregel nodig, omdat het steeds drukker wordt. 

Reacties

Laat nu eerst eens duidelijk zijn of dit ook werkelijk het virus tegenhoud , lees veel tegenstrijdige berichten , en aan schijnveiligheid hebben we niks lijkt me.
Het gaat in ieder geval onze omzet niet helpen , vrees dat deze weer gaan inzakken als mondkapjes worden ingevoerd , maar helder als het echt helpt dat is dat natuurlijk prima , maar eerst onafhankelijk onderzoek of dit echt helpt , heb soms de indruk van kuddedieren gedrag wat ander landen doen dan wij ook maar. Was gister bij de kapper die wist mij te vertellen dat er nog geen enkel geval bekend is of er iemand die bij de kapper weg komt besmet is , terwijl ze nu bijna niet met mondkapjes werken , in China lopen ze al jaren met mondkapjes en daar komt het virus vandaan ???

Geplaatst door Edward van Dijk op 24 juli 2020 om 11:07

Met een bevolking die bang en angstig is kunnen machthebbers alles doen.

Geplaatst door E. Luiks op 24 juli 2020 om 13:55

Beste in-retail mensen.
Bel even met jullie collega’s in Duitsland.
Mondkapjes - klanten blijven weg vanwege benauwdheid met passen/shoppen omzet nog steeds min 60 % in mode.
Bloedbad dus

Geplaatst door Frank Hutten op 26 juli 2020 om 19:45

Doodsteek voor mode en schoenenwinkels op A1 locaties. Men gaat niet funshoppen met een mondkapje op. Dan haal je alleen het broodnodige en ga je weer naar huis.

Geplaatst door Sander desain op 27 juli 2020 om 22:40

Laatste nieuws

RetailTrends