Suitsupply heeft vorig jaar goede resultaten behaald. De omzet nam flink toe en het verlies werd fors teruggedrongen, blijkt uit de jaarcijfers die de kledingketen heeft gedeponeerd en waar Quote als eerste over berichtte

De omzet groeide met 47 miljoen naar 336,2 miljoen euro, een stijging van zestien procent. Winkels in de Verenigde Staten waren goed voor 45 procent van de inkomsten, die in Nederland voor 17 procent. De brutobedrijfswinst (ebitda) groeide van 19,3 miljoen naar 29,6 miljoen euro. Onderaan de streep stond een verlies van 1,8 miljoen, waar het bedrijf een jaar eerder nog 9,6 miljoen euro in het rood stond.

De coronacrisis hakte er flink in bij Suitsupply. Winkels wereldwijd gingen dicht (Suitsupply heeft er 128 in 27 landen) en de vraag naar pakken kelderde door het thuiswerken. Uit de toelichting bij de jaarcijfers blijkt dat Suitsupply dertig miljoen extra financiering van de banken kreeg, waarvoor de Staat voor tachtig procent garant staat (GO-C-regeling). Investeringsmaatschappij NPM Capital stak er daarnaast nog eens tien miljoen in. 

De winkels zijn inmiddels allemaal weer open. Ceo en eigenaar Fokke de Jong zegt tegen Quote dat de omzet zich voorspoedig herstelt.