Na de moeilijke maand maart, nadat het coronavirus in Nederland was opgedoken, gaat het elke maand beter met de woonbranche. De omzet steeg in juni gemiddeld met 27 procent, blijkt uit de omzetmonitor van de brancheorganisatie voor non-foodwinkels INretail.

"Thuis wordt, juist nu, steeds belangrijker en dat zien we terug in de cijfers", zegt Bert-Jan van der Stelt, branchespecialist wonen van INretail. Omdat onder meer concerten en sportwedstrijden niet doorgingen en vakantieplannen zijn ingeperkt of uitgesteld, wordt er meer uitgegeven aan spullen voor in huis.

In maart zakte de omzet met ruim tien procent door de intelligente lockdown, maar na Pasen verbeterde de situatie snel. In april werd een omzetstijging van 3,6 procent genoteerd, in mei 16,5 procent en in juni 27,1 procent. Bijna tachtig procent van de woonwinkels zag in het tweede kwartaal de verkopen toenemen.

Van der Stelt beseft dat ver vooruitkijken lastig is, maar hij is optimistisch gestemd over de rest van het jaar. "Mits de overheid niet gedwongen wordt nieuwe beperkende maatregelen in te voeren."