FNG krijgt jaarverslag nog steeds niet rond

Het lukt de noodlijdende modegroep FNG maar niet om het jaarverslag over 2019 te publiceren. Het moederbedrijf van Miss Etam zegt dat het deze maand sowieso niet gebeurt, het mikt op volgende maand.

"De onduidelijke situatie waarin de groep zich op dit ogenblik bevindt op het vlak van financiering heeft geleid tot een verdere vertraging op het vlak van de auditwerkzaamheden", zegt FNG. Het concern kwam in juni met veel vertraging wel tot een voorlopig jaarverslag. Daaruit bleek dat het vorig jaar een nettoverlies van bijna driehonderd miljoen euro leed en een schuldenberg heeft opgebouwd van vele honderden miljoenen euro's. FNG zei toen dat het van sommige internationale transacties geen idee heeft hoe ze in elkaar steken. De onderliggende stukken ontbreken, zijn onvolledig of onduidelijk.

Volgens vakbond ACV Puls heeft FNG op heel korte termijn zeventig miljoen euro nodig om een doorstart te kunnen realiseren. De banken lieten al weten dat FNG van hen voorlopig niets hoeft te verwachten. FNG moet eerst op andere manieren geld ophalen, vinden ze. Het concern werkt intussen aan een reddingsplan.

 

Reacties 2


Robin Slier 29 jul, 10:13

"de onderliggende stukken ontbreken, zijn onvolledig of onduidelijk". Dat klinkt toch niet bepaald professioneel voor een aan de beurs genoteerd bedrijf. Het is wachten op de implosie maar deze case begint steeds meer trekken van Varova te vertonen. Sissy Boy en Men at Work gingen hen voor. De heren curatoren staan al te wachten op de eerste faillissementen. Erg jammer want Miss Etam en Claudia Sträter verdienen beter dan deze Vlaamse koekebakkers.


Serge ‘Den Belg’ 29 jul, 12:03

Na de sjoemelsoftware de sjoemelboekhouding....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!