Starbucks ziet 3 miljard dollar in rook opgaan

Starbucks liep het afgelopen kwartaal ruim drie miljard dollar aan omzet mis door de coronacrisis. Wereldwijd liepen de verkopen door de virusuitbraak met veertig procent terug.

Het tijdelijk sluiten van de filialen, de aangepaste openingstijden en de verminderde klandizie liggen ten grondslag aan de tegenvallende resultaten. De omzet over het afgelopen kwartaal viel daardoor 3,1 miljard dollar (ongeveer 2,6 miljard euro) lager uit dan verwacht. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar daalde de omzet met 38 procent, naar 4,2 miljard dollar. Onder de streep kwam de koffieketen ruim 678 miljoen dollar tekort, waar het bedrijf over hetzelfde kwartaal een jaar geleden nog een winst boekte van bijna 1,4 miljard dollar. 

Inmiddels is het overgrote deel van de Starbucks-filialen weer open en volgens ceo Kevin Johnson is er sprake van herstel. Desondanks wordt ook voor het lopende kwartaal rekening gehouden met een lagere vergelijkbare omzet. 

Starbucks opende 130 nieuwe koffiezaken in het afgelopen kwartaal en komt uit op ruim dertigduizend filialen wereldwijd. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!