Sluitingslijst Galeria Karstadt Kaufhof definitief: 51 winkels dicht

Aan de sluitingslijst van Galeria Karstadt Kaufhof wordt niets meer veranderd. Er gaan definitief 51 warenhuizen dicht, meldt TextilWirtschaft.

De website beschikt over een brief van de bedrijfsleiding aan de burgemeesters, die daarmee geen hoop meer mogen koesteren dat 'hun' warenhuis openblijft. Van de 172 filialen blijven er 121 open. Het gaat zowel om winkels van Galeria Kaufhof, Karstadt en Karstadt Sports. Oorspronkelijk zouden 62 winkels dichtgaan, maar de lijst slonk doordat verhuurders water bij de wijn deden. Het Karstadt-filiaal in Bielefeld kreeg als laatste goed nieuws.

De vakbonden leggen zich nog niet neer bij het besluit. Ze hebben acties aangekondigd bij Karstadt-winkels, waarvan er twintig verdwijnen. In Düsseldorf is een handtekeningenactie opgestart.

Galeria Karstadt Kaufhof heeft het al langer moeilijk, maar de coronacrisis heeft de problemen aanzienlijk verergerd. De onderneming denkt dit jaar een miljard euro aan omzet mis te lopen. Bovendien verwacht Galeria dat ook volgend jaar minder zal worden verkocht dan vóór de crisis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!