Action laat 'indrukwekkend herstel zien'

Action laat 'indrukwekkend herstel zien'

Hoewel de winkels van Action gedurende de coronacrisis even dicht moesten, laat de discounter volgens moederbedrijf 3i een 'indrukwekkend herstel' zien. Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van de kwartaalcijfers. 

Eind juli had Action 631 miljoen euro in kas, terwijl het doel voor die maand op 500 miljoen euro lag. De verkoop van de afgelopen twaalf maanden ligt daarnaast weer boven de verkoop van het volledige jaar 2019. Tot en met juli werd er 539 miljoen euro omgezet. In april dit jaar was dat nog 491 miljoen euro. 

3i laat verder weten het zekere voor het onzekere te nemen en uit voorzorg Action nog een lening van 400 miljoen euro te verstrekken die in twintig jaar terugbetaald moet worden. 

 

 

Reacties

Niet zo spannend, voor zover ik weet zijn de meeste ( tenminste hier in de buurt ) gewoon open geweest.
Dat er extra geld in kas zit, zegt ook niet veel, als je de leveranciers later betaald onder het mom van corona hou je je geld langer in de zak.

Wat betreft de omzet cijfers .. Ik zie verschillende vestigingen waar het minder druk is, en de winkels door leveringsproblemen minder vol zijn.

Geplaatst door ikke weet het op 30 juli 2020 om 17:10

Vestigingen in het buitenland waren gesloten. Hier in Rotterdam en omgeving zijn Action vestigingen echte corona brandhaarden! Nauwelijks tot geen maatregelen, winkelend publiek én personeel dat voor en achter je langsloopt. Niemand die nog telt hoeveel mensen er binnen zijn, karretjes en mandjes worden niet meer schoongemaakt. Ik voel me echt niet veilig in de Action.

Geplaatst door Fred M op 30 juli 2020 om 17:37

Tokkie winkel !

Geplaatst door Leen Lamme op 30 juli 2020 om 20:21

Puur belasting technisch..deze lening...kunnen rente zo aftrekbaar maken voor de belastingdienst...die betalen dus zo minder terwijl de gewone burger meer belasting moet betalen

Geplaatst door A. P peperkamp op 30 juli 2020 om 21:36

En dan krijgen ze ook nog top locatie s toegeschoven voor weinig
(kijk in leiden)
betalen hun medewerkers weinig
en de consument staat voor chinese troep in de rij
2/3 van de klant geeft alleen maar voor weinig
Laat de politiek de gemeentelijke belastingen ook maar aanpassen
naar het niveau van action
Dat zou een eerlijke zaak zijn


\\

Geplaatst door c.t. de koning op 30 juli 2020 om 23:44

Grappig al die negatieve reacties. Waarschijnlijk allemaal mensen die jaloers zijn op het verdienmodel van de action.

Geplaatst door Geert Veldhuis op 31 juli 2020 om 10:26

Ik had een leermeester: "poor people need low prices, riche people like low prices"

Geplaatst door jabr jabr op 31 juli 2020 om 11:10

Action profiteert van het thuis zitten, thuis werken in bijvoorbeeld verf, gereedschap, kantoor, knutsel etc. Action profiteert als mensen wat te besteden hebben en tegelijkertijd als mensen door crisis minder te besteden hebben. Action is de ontegenzeggelijke winnaar in de non food retailer en wie hierover het bedrijf zit te bashen, is waarschijnlijk vooral jaloers

Geplaatst door H. Winkel op 31 juli 2020 om 13:04

Laatste nieuws

RetailTrends